Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Egy új erő fog születni, ami kíméletlen harcot hirdet a nemzetpusztítás, például Pápai Joci vagy a multik ellen – ígérik. A videó tegnap jelent meg Orosz Mihály Zoltán valamint  Lázadás a liberalizmus ellen Facebook oldalon. Ma reggelre azonban a közösségi oldal törölte a szürreális videót.

Mint ahogyan tegnap több portál is beszámolt róla, szürreális videóval álltak elő az érpataki modell követői: a liberalizmus ellen indítanának lázadást Vecsésen. Hogy pontosan mikor, abban nem voltunk biztosak, mert elsőre a videóban és a leírásban lévő dátumot nem sikerült összehangolni, azóta viszont már kiderült, hogy július nyolcadika lesz a nap, amikor „egy új erő fog születni, ami kíméletlen harcot hirdet a nemzetpusztítás ellen a rend és az igazságosság nevében”.

Mindeközben Orosz Mihály Zoltán által vezetett Érpatak községnek a belügyminisztérium leállította a nettó finanszírozását mivel már második éve nincs elfogadott zárszámadása a településnek. Orosz Mihály Zoltán nem hajlandó elszámolni a bevételekkel és kiadásokkal a  község négy képviselőjének.

A videóban feltűnik Fügedi Richárd a  Jobbik mezőkövesdi önkormányzati képviselője, aki nem mellesleg Orosz kamerás embere és a gyanú szerint a Érpatak közfoglalkoztatási báralapjából kapta a fizetést. Érpatakon jelenleg egy közmunkás van mivel a kormányhivatal foglakoztatási osztálya a sorozatos szabálytalanságok miatt – amiben egyébként a NAV nyomozói vizsgálódnak költségvetési csalás gyanújával –  nem köt közvetlen szerződést a településsel.  Orosznak egy áthidaló megoldással  lett volna lehetősége 15 közmunkás foglalkoztatására, de  ezzel nem élt, mivel a finanszírozása Orosztól függetlenűl, a kistérségi társuláson keresztül valósult volna meg.

A Facebook után a Google is felveszi a harcot a szélsőséges vagy a terrorizmushoz köthető bejegyzésekkel szemben.

A Facebook a múlt héten jelentette be, hogy minden “terrorista, vagy terrorizmust dicsérő bejegyzést” eltávolít. “Azt szeretnénk, hogy a Facebook olyan környezet legyen, amely ellenséges a terroristákkal” – fogalmazott, szintén a honlapján közzétett bejegyzésben, a közösségi oldal.

A nagy internetes tartalomszolgáltatókat egyre nagyobb nyomás éri egyre több kormány részéről, hogy hatékonyabban lépjenek fel az ilyen jellegű tartalmak ellen. A legutóbb a G7-es országcsoport május végén tartott csúcsértekezletén került szóba az internetes cégek ellenőrző tevékenységének fontossága.

Nem hivatalos bejelentéssel, hanem a cég honlapján közzétett blogbejegyzéssel tudatta hétfőn az internetes óriáscég, hogy videóplatformján fellép a “szélsőséges, vagy terrorizmushoz kapcsolódó tartalmak” ellen.

“Másokhoz hasonlóan mi is évek óta azon dolgozunk, hogy azonosítsuk és eltüntessük oldalainkról a szabályzatunkban foglaltakkal ellentétes tartalmakat. Valójában – bármilyen kínos legyen is ezt elismerni – még többet kell tennünk” – fogalmazott a honlapon név nélkül, tehát a cég állásfoglalásaként közzétett bejegyzés. A Google egyben leszögezte: “összetett feladat ez, hiszen például ha a BBC videót tesz közzé egy terrorista merényletről, akkor ennek hírértéke lehet, de minősíthető az erőszak dicséreteként is, attól függően, hogy ki tette fel a videót”. A Google mindenesetre ígéretet tett arra: erősíti a mesterséges intelligencia alkalmazását, hogy “a számítógépek segítségével a lehető leggyorsabban azonosíthassuk és eltávolíthassuk a szélsőséges tartalmakat”. A kaliforniai székhelyű vállalat egyúttal arra is ígéretet tett, hogy jelentős mértékben növeli szakembereinek létszámát, hogy segítségükkel gyorsabban megszűrhesse a tartalmakat. “A gépek ugyan segítenek nekünk, de az emberi tapasztalat nélkülözhetetlen annak megállapításakor, hogy egy videó propagandaanyag-e, vagy hírértéke van” – fogalmazott bejegyzésében a Google.

A cég nem-kormányzati szervezetekkel és a fanatizmus és gyűlölet ellen küzdő szervezetekkel is az eddigieknél intenzívebben kíván együttműködni a radikalizálásra és fanatikusok toborzására alkalmas tartalmak kiszűrésére, továbbá reklám-videókkal próbálja semlegesíteni az eddig nyilvánosságra került tartalmakat. A cég megerősíti küzdelmét a szélsőséges vallásos tartalmak és az ideológiai felsőbbrendűséget hirdető videók ellen. A Google egyébként már májusban jelezte, hogy megerősíti ellenőrzési rendszerét. Azt követően kényszerült erre, hogy a nagy hirdetők bojkottot szerveztek ellene antiszemita, gyűlöletkeltő és terrorizmust dicsérő tartalmak megjelenítése miatt.

1 comments