Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kiállításokkal, koncertekkel, tűzugrással várják az érdeklődőket Nyíregyházára a Sóstói Múzeumfalu Szent Iván-éji programjaira, valamint a Jósa András Múzeumba a múzeumok éjszakájára. A programok központi témája idén a Nő és az érzékiség – hangzott el a programokat beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Június 23-a Szent Iván éjjele, a Sóstói Múzeumfalu idén is változatos programokkal várja a látogatókat ezen az éjszakán, Nyíregyházán. Este megnyitják a Pásztoróra elnevezésű kiállítást, amelynek középpontjában a szerelem áll. Ezután tűzzsonglőrök szórakoztatják majd a látogatókat, majd a Margaret Island ad koncertet – közölte az intézmény igazgatója, Szabó Sarolta. Éjfél előtt a Nyírség Táncegyüttes idézi meg táncaival a Szent Iván-éji szokásokat, amit a tűzugrás követ. A hagyomány szerint aki az év legrövidebb éjszakáján sikeresen átugorja a tüzet, teljesül a kívánsága, főként a szerelmeseké.

Másnap, június 24-én a Jósa András Múzeum programjaira várják az érdeklődőket – tette hozzá Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója. Délután a Csókolj meg édes! és a Pikáns oldal című tárlatok megnyitójával kezdődik a rendezvény. Az est folyamán Grecsó Krisztián író Hrutka Róbert zenész társaságában pódiumestet tart. Kiállítás nyílik továbbá Nők a Kállay családban címmel, valamint Árvai Nóra pszichológus-szakíró előadására is várják az érdeklődőket, amelynek témája a Nő ma.

Mindeközben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárban szó lesz a magyar fotográfia múltjáról és jelenéről, a Móricz Zsigmond Könyvtárban pedig játékos családi programokat szerveznek rajzversennyel, különböző vetélkedőkkel. Két népszerű együttes is színpadra lép ezen az éjszakán, az 1920-1930-as éveket a Hot Jazz Band zenekar idézi meg, a fiatalokat pedig a Magashegyi Underground élő koncertje szórakoztatja majd Nyíregyházán, a múzeumok éjszakáján.

 

Tűzugrás – Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu archívum 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22