Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szakemberképzés, utánpótlás-fejlesztés és a 2018/2019-es szezontól a női Szuperliga elindítása szerepel a legfontosabb tervei között a Magyar Röplabda Szövetségnek a TAO-körbe kerülést követően – hangzott el a szövetség elnöke, Kovács Ferenc és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdai közös sajtótájékoztatóján, Nyíregyházán.

Kovács Ferenc úgy fogalmazott, a TAO-körbe kerülés hatalmas lehetőség a magyar röplabda számára. Hozzátette, a magyar élvonalbeli felnőtt női bajnokság átalakuláson megy majd keresztül, melynek köszönhetően a 2018/2019-es szezontól hatcsapatos Szuperligában szerepelnek a legjobb hazai együttesek. Addig – a következő idényben – két hatos csoportban küzd a 12 NB I-es csapat, s végül az első hat helyezett alkotja majd a Szuperliga mezőnyét. Ugyancsak újítás lesz a kötelező, mérkőzésenkénti statisztikai rendszer bevezetése, amely többek között az olasz, az orosz és a lengyel bajnokságra is jellemző.

Kovács Ferenc azt is elmondta, hogy a szakember-, valamint az utánpótlásképzés fejlesztése is a célok között szerepel, ezeken a területeken is szeretnék a lehető legtöbbet megtenni. A szövetség elnöke azt mondta, a sportág – az utóbbi években mutatott előrelépése mellett – két embernek köszönhet nagyon sokat a TAO-körbe kerülést illetően: Orbán Viktor miniszterelnöknek és Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak.

Szabó Tünde a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Magyarországon 200 klub, 1200 iskolai röplabdacsapat működik és csaknem 15 ezer gyerek röplabdázik, e számok mellett az utóbbi évek eredményességének – különösen a női válogatott és a klubok sikereinek – köszönhető az, hogy a röplabda bekerülhetett az öt látvány-csapatsportág mellé. Hozzátette, hogy a TAO-körbe lépéssel további eszköz- és létesítmény-fejlesztésre lesz lehetősége a sportágnak.

A szövetség július 7-én rendkívüli közgyűlést tart majd, szeptember 15-ig pedig már az első – működési – pályázatok benyújtására is sor kerülhet.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22