Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Sajnos naponta elhangzik ilyen jellegű beszegetés az éter hullámain – mondta  Dr. Salzmann Marianna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője. A címbeli párbeszéd közte és lánya és zajlott le. A  hirtelen szívmegállás globálisan az egyik vezető halálok. Még az egészségtudatos életmóddal sem előzhetőek meg a hirtelen fellépő vészhelyzetek, amiket viszont felkészültséggel és megfelelő eszközökkel megoldhatunk.

Hirtelen szívleállás esetén az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet, a reakcióidő kritikus a túlélés szempontjából. Ezt felismerve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Miniszterelnökség támogatásából mintegy 4 millió forint értékben a  megye összes  nagy forgalmat bonyolító kormányablaknak korszerű, automata defibrillátor készüléket adományozott.

Dr. Polgári András elmondtam,  hogy csak a tavalyi évben több mint 400 ezer ügyfél fordult meg a megyei kormányablakoknál, így számára is rendkívül fontos ez a nap, hiszen 13 darab kompakt, könnyen kezelhető életmentő eszközt tudnak átadni a járási hivatalok vezetőinek.

Polgári hangsúlyozta, hogy a kormányhivataloknak kötelességük felkészülni az esetleges vészhelyzetre, és minden eszközt biztosítani kell az ügyfelek gyors életmenteséhez. Ezért a 13 darab defibrillátoron kívül 21 darab elsősegélyláda is kihelyezésre kerül a kormányablakokhoz.

Dr. Salzmann Marianna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője felügyeletével a kormányablakoknál dolgozó hivatalnokok oktatása is megtörtént. Így a legforgalmasabb 13 kormányablaknál  dolgozó  személyek szakértelemmel tudnak segíteni amennyiben arra szükség van.

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22