Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint ahogyan tegnap elsőként beszámoltunk róla a Nyíregyházi Városüzemeltetési cég fejét 4 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős. Bocskai a tárgyalást követően azonnal beadta lemondását, amit Kovács elfogadott. Az üggyel kapcsolatban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei MSZP alelnöke Csabai Lászlóné és Aranyos Gábor az MSZP városi iroda vezetője tartott sajtótájékoztatót.

1994-óta hasonló elmarasztalás a nyíregyházi önkormányzat működési területén üzemelő önkormányzati cégek életében nem volt – kezdte sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné. ( 2012-ben jogerősen egy év, végrehajtásban két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy 2009-es ügy miatt a Sóstó Zrt. ügyvezetője – a szerk)

Bocskai Péter egy helyes döntést hozhatott a tegnapi nap folyamán, azt, hogy benyújtotta a lemondását, amit Kovács Ferenc el is fogadott.  Ugyanakkor, szögezte le a volt polgármester asszony, nem lehet megkerülni a felügyelő-bizottság elnökének felelősségét, aki szintén Kovács bizalmi embere.

Csabainé emlékeztetett arra, hogy amikor a felügyelőbizottság elnöke jelzéseket kapott a visszaélésekről az lemondott, majd Kovács bizalmi embere került a bizottság élére, aki ahelyett, hogy vizsgálatot rendelt volna el, abban működött közre, hogy az ügy kirobbantóit egzisztenciálisan tönkretegyék.

Az MSZP alelnöke tisztában van azzal, hogy ez még első fokú ítélet és még legalább két bíróságot biztos meg fog járni az ügy, így nem tudható a végkimenetel, de hangsúlyozta Csabainé, olyan mértékű image rombolás ment végbe a város gazdálkodása tekintetében, hogy Kovácsnak egy lehetősége maradt:

Bizalmi emberének távozni kell a posztjáról

Aranyos Gábor a városi MSZP elnökség tagja kiemelte, hogy a MSZP frakció kezdetektől fontosnak tartotta, hogy az igazság kiderüljön, miközben tisztában van azzal, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ugyanakkor a büntetési tételek ismeretében fontos ismételten napirendere tűzni, hogy a polgármester adja vissza a képviselő-testületnek a tulajdonosi jogokat, vagy a képviselő testület vegye azt vissza.  Aranyos Gábor ismét kitért a közbeszerzések tisztaságának fontosságára és mint ahogyan fogalmazott:

Aki ezzel nem ért egyet annak nincs keresni valója a közéletben

Az ezahir.hu kérdésére, hogy ezt a sajtótájékoztatót miért nem a városi önkormányzat két MSZP-s képviselője tartja, Aranyos egyéb elfoglaltságok miatt mentette ki párttársait. Újságírói kérdésre, hogy ha tényleg annyira problémásak a közbeszerzések a városban, akkor miért nem lépet fel ellenük a NYÍRVV felügyelőbizottságában helyt foglaló MSZP-s delegált.

Aranyos egy gazdasági törvényre hivatkozva mentesítette a felelősség alól a volt és jelenlegi MSZP-s FB tagot.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva,  Nagy László aki a Nyírség víz  felügyelőbizottságban tölt be tisztet megszólal-e az ügyben. Aranyos elmondása szerint Nagy és Jeszenszki  a jövőhéten tart sajtótájékoztatót.

 

 

 

 

1 comments