Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Csaló közbe “költöztette” és távozásra szólítja fel Nyíregyháza polgármesterét Lövei Csaba az Együtt önkormányzati képviselője a tegnapi elmarasztaló ítélet kapcsán. Ez az ítélet azt  mutatja: lehet eredményesen fellépni a korrupció ellen, mondta  a politikus Nyíregyházán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Lövei mint fogalmazott: Dr Kovács Ferenc – aki a Fideszes képviselők jóvoltából egy személyben gyakorolja a tulajdonosi jogokat a város tulajdonában lévő gazdasági társaságoknál – azzal, hogy kinevezte a városüzemeltető és vagyonkezelő élére a már akkor is eljárás alatt álló, csupán középfokú, nem szakirányú végzettséggel rendelkező Bocskai Pétert, és az elindult újabb eljárások ellenére teljes jogkörében helyén hagyta, nem járt el a jó gazda gondosságával, azzal pedig, hogy a bíróság kérésére sem adott be kárigényt, megkárosította a várost.

Ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Az Együtt mindent el fog követni, hogy a politikai és a jogi felelőssége bizonyított legyen.

Nyíregyházán kiesett az első tégla a Fidesz hatalom falából…pedig de sokan mondták:

 kár a gőzért nem lesz ebből semmi, kimossák őket. Hát lett. Most jön a főnökük, a polgármester felelőssége….

“Köszönet Orosz Zoltánnak, aki mert  feljelentést tenni, és minden olyan politikustársamnak aki hozzám hasonlóan nem hagyta nyugodni az ügyet.., s szégyelljék magukat a cselekedni gyáva kishitűek.” – hangsúlyozta Lövei

Dr. Kovács Ferenc kiállította magáról az alkalmatlansági bizonyítványt, ezért távoznia kell a polgármesteri székből – vélekedik a politikus. Majd egy performansz keretében  új utcatáblát helyezett el  a városháza falán Csaló köz 1 névvel, ami kizárólag a polgármesternek lett címezve – hangsúlyozta a politikus.

A sajtótájékoztatón Dr Helmeczy László  fontosnak tartotta elmondani, hogy annak ellenére, hogy a bíróság felhívta az egy személyben tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester figyelmét a kárigény beterjesztésre ezzel a lehetőséggel dr. Kovács Ferenc nem élt, holott ha beterjeszti az igényt, akkor az okozott 83 milliós kár egy része,  mintegy 30 millió forint  megtérülhetett volna.

Dr. Helmeczy kiemelte, hogy nem lehet a polgármester felelősségétől eltekinteni. Ezért valószínűleg megteszi a büntetőfeljelentést, hiszen mint fogalmazott a jogász: megvalósulni látszik Kovács részéről a hűtlen kezelés tényállása.

Dr. Helmeczy az ügyet kezdetektől fogva követi, hiszen ö volt a botrány kirobbanásakor kirúgott – köztük a feljelentő Orosz Zoltán –  dolgozók ügyvédje a munkaügyi perekben amit egytől-egyig jogerőse megnyertek a NYÍRVV ellen.

Dr. Kovács Ferenc korábbi nyilatkozataiból kiolvasható, hogy ő mindvégig hitt a vádlottak ártatlanságában, így nem volt oka a bizalomvesztésre, hiszen állítása szerint: több vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy nem történt károkozás. Ez a vizsgálati jelentés a perbeszédekben is visszaköszön, de a jelek szerint a bíróság nem fogadta el érdemi védekezésnek.

 

 

1 comments