Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A nyíregyházi repülőtér adott otthont szombaton, a 23. Országos Polgárőr napnak, amelyen Pintér Sándor belügyminiszter mellett, több országos vezető, így a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese is részt vett. A nyíregyházi rendezvényen, a délután folyamán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltási és műszaki mentési bemutatót tartott a rendezvény résztvevőinek.

A nyíregyházi polgárőr napon több mint ötezren vettek részt az ország számos területéről, az egész napos programok között a rendvédelmi szervek bemutatói is színesítették a kínálatot, köztük a nyíregyházi hivatásos tűzoltóké.

Elsőként műszaki mentéssel kapcsolatos feladatokat mutattak be, így egy feltételezett közlekedési balesetnél azt, amikor a jármű vezetője a roncsok közzé szorul, hogyan és miként mentik ki a sérültet. Így láthatták a feszítő-vágó berendezést működés közben, azt, hogy hogyan távolítják el a szélvédőt és az egyéb karosszéria elemeket, hogyan óvják és veszik ki a sérültet a járműből a tűzoltók.

Ezt követően a lakóépületek tűzvédelmére hívták fel a figyelmet, a bemutató konténerben egy szobát rendeztek be, ahol azt szemléltették, hogy milyen hamar terjednek el a lángok és percek alatt milyen károkat tud az okozni. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók pár perc alatt két vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást és a lakóépületekkel kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ismertette a résztvevőknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezen belül a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is az idei évben kiemelten kezeli a lakóépületek biztonságát, így minden fórumon az ezzel kapcsolatos tűzvédelmi szempontokat is ismertetik a lakosság körében.

A szombat rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a tűzoltók szak-és védőfelszereléseivel. A rendezvényen részt vett Erdélyi Krisztián tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, aki Varga Béla tű. ezredessel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával közösen meglátogatta a kint lévő állományt.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy