Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A bíróság szerdán bűnösnek mondta ki Bocskai Pétert a NYÍRVV Kft. ügyvezetőjét Ezért halmazati büntetésként négy év, segítőit 3 -3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság – kezdte sajtótájékoztatóját Hunyadi János a Demokratikus koalíció önkormányzati képviselője.


Mint emlékeztetett a politikus, az ügyvezető szándékos tevékenységének eredményekét a kft. összesen több mint 82 millió forint vagyoni hátrányt szenvedett el.

Bár az ítélet még nem jogerős, azt látjuk, hogy a több évig tartó nyomozás eredményeként bizonyossá vált, hogy a feljelentés alapos volt és nem egy sértett dolgozó bosszújáról, alaptalan vádaskodásáról volt szó – emelte ki Hunyadi.

A közpénzeket felhasználó nyíregyházi önkormányzati cégek rendszerváltás utáni történetében ilyen horderejű ügy, ilyen nagyságrendű vagyoni hátrány okozó bűncselekmény még nem fordult elő. Önkormányzati cégvezetőt letöltendő szabadságvesztésre még nem ítélt bíróság.
Az ügy pikantériáját ezek mellett az adja, hogy Bocskai Péter a vádemelés ellenére, az elsőfokú ítéletig helyén maradt, annak ellenére, hogy a demokratikus ellenzék önkormányzati képviselői már 2015. júniusában a vádemelést követően azonnal kezdeményezték az ügyvezető felmentését.

A DK számára a mai napig érthetetlen, hogy Polgármester úr bizalma a vádemelés ellenére miért maradt töretlen.

Érhetetlen ez a feltétlen bizalom azért is, mert korábban, más személyeket érintően Polgármester úr nem volt ilyen megengedő, már a gyanú feltételezése is elegendő volt arra, hogy valaki azonnal elveszítse az állását. Ezzel a morális kérdéssel természetesen a tulajdonosi jogokat egy személyben gyakorló dr. Kovács Ferencnek kell elszámolni.

Ez az ügy is annak szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy a tulajdonosi joggyakorlás kerüljön vissza a képviselő testülethez, a képviselő testület gyakorolhassa a tényleges felügyeletet a város társaságai felett.