Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint emlékezetes dr. Horváth Ferenc volt rendőrtiszt tett feljelentést az általa mentorált egyesület gazdálkodásával kapcsolatban, mivel álláspontja szerint a kapott készpénzadományok egy jelentős része nem a célnak megfelelően lett felhasználva. Horváth Ferencet négy egyesületi tag meg is zsarolt, pénzt követeltek  Horváth hivatalos tiszteletdíjából, amiből állítólag a hiányt akarták fedezni. 

Horváth feljelentése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre érkezett 2017. február 14-én sikkasztás gyanújával. A feljelentő okirati bizonyítékokkal támasztotta alá a gyanút, miszerint az egyesület a rá bízott pénzeszközökkel nem tudott elszámolni, valószínűleg jelentős részét nem az adományozók célkitűzésének megfelelően használták fel.

A  Tiszavasvári Rendőrkapitányságon folyó nyomozás jelenlegi állása szerint 2017. június 2-án már egy embert gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben, ugyanis a gyanúsított megalapozott gyanú szerint nagyobb összegre elkövetett sikkasztás bűntettét követhette el.

Dr. Horváth  közösségszervezői feladatainak egyike volt a legális forrásteremtés az egyesület számára. Az alakuló csoportokkal és az egyesület vezetőjével való közös döntés alapján közel 300 darab adománykérő levelet küldtek el különböző cégeknek, alapítványoknak, vállalkozásoknak. Céljuk az  volt, hogy minél több pénzadományt gyűjtsenek tűzifára a Tiszavasvári Bűdi romatelepén élő, rászoruló személyek számára.

Az elnök 2016. november 23 és 2017. január 13 között 1 millió 345 ezer forint  készpénzt vett fel az egyesület számlájáról, míg az egyesületi adománykiosztások pénzbeni értéke csak  700 ezer forintra tehető – áll a feljelentésben.

Horváth álláspontja, hogy az egyik nagy támogató adományát, nem a célnak megfelelően használták fel, azzal H. Zoltán elnök, és három külső tag – akik együtt dolgoznak –  a sajátjukként rendelkeztek.

American House Foundation 500.000 forintját elsikkasztották, a szegény emberek, a rászorultak abból egy fillért nem kaptak sem pénzben, sem tárgyi adományként. A magánszemélyek 2.000- 5.000,-és 20.000 forint körüli adományait ugyanezen személyek felélték – írja a feljelentő beadványában.

 “a négyfős csapat, főként a családtagjainak osztott fát, körülbelül 100 mázsát és ezzel vége volt a tüzelőosztásnak”

Az tény, hogy a nyugalmazott rendőrstiszt ténykedésének köszönhetően jelentősen megnövekedett az egyesület bevétele, hiszen dr. Horváth Ferenc mentorálása előtt pár 10 ezer forintból gazdálkodott a 2013-óta tevékenykedő szervezet. A támogatók között több magánszemély, állami cég és alapítván  volt, akik azzal a reménnyel adományoztak, hogy jó helyre kerül a pénz, hiszen erre garancia volt dr. Horváth Ferenc közismert tevékenysége.

Dr. Horváth Ferencet  kényszerítették egy “megállapodás” aláírásra, amiben lemondatták a pénzügyi ellenőrzés jogáról és a legális fizetéséből 70 ezer forintot  kellett volna “vissza osztani”az elnöknek. A nyugalmazott rendőrtisztnek itt telt be a pohár és februárban megtette a feljelentést.  A nyomozás határideje jelenleg 2017. augusztus 23. napja, azonban ez a határidő indokolt esetben meghosszabbítható.

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22