Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Portálunkat a városi MSZP nem hívta meg a mai sajtótájékoztatójára, noha mi feszegettük, hogy az ügyben miért nem szólal meg a városi frakció. Ma megszólaltak, bár ne tették volna!

Ettől nem elvonatkoztatva szerkesztőségünk megdöbbenve olvasta a szon.hu-n közzétett tudósítást, amit változtatás nélkül közlünk:

“MSZP sajtótájékoztató: „A szégyen elsősorban a városé.”

Nagy László szerint egyesek politikai haszonszerzésre használták a a NYÍRVV-ügyben meghozott első fokú ítéletet, s néhány nyilatkozattal nem hogy azonosulni, de egyetérteni se tudnak.

– Kezdettől fogva azt akartuk, hogy a NYÍRVV-ügyben kiderüljön az igazság, s hogy Nyíregyháza gazdasági társaságainál a tulajdonosi jogköröket kizárólag a képviselő-testület gyakorolhatja – foglalt állást szerdai sajtótájékoztatóján Nagy László frakcióvezető, utalva arra is, hogy szerinte olyanok is sajtótájékoztatót tartottak a téma kapcsán, akiknek semmi köze nem volt hozzá. Nyomatékosította a tulajdonosi jogkörök gyakorlójának a felelősségét, miközben rámutatott, hogy a gazdasági és tulajdonosi bizottság tagjaik a városi cégek működésébe csak átruházott minőségben, információktól megfosztva láthattak bele. Jeszenszki András önkormányzati képviselő ehhez kapcsolódva azt szorgalmazta, hogy a felügyelőbizottságok ne testületként működjenek, hanem úgy mint 2011 előtt, amikor a bizottsági tagok önállóan is betekinthettek a társaságok irataiba, s nem csupán vagyoni felelősséggel tartoztak, de valódi ellenőrzést is végezhettek. Emlékeztetett rá, hogy a NYÍRVV-t érintő kérdésekben egyedüliként következetesen nem nyilvánítottak véleményt a jogerős döntésig, s az átruházott hatásköröknél is ugyanígy cselekedtek.”

Azért arra is kíváncsiak lennénk, hogy Nagy László kire, mire gondolt mikor ezt a mondatot megfogalmazta:

“Nagy László frakcióvezető, utalva arra is, hogy szerinte olyanok is sajtótájékoztatót tartottak a téma kapcsán, akiknek semmi köze nem volt hozzá.”

Az ügyben összesen négy sajtótájékoztató volt: MSZP, Jobbik, DK valamint az Együtt szólalt meg. Mindegyik párt önkormányzati képviselővel rendelkezik a városi közgyűlésben, dr. Helmeczy László meg a feljelentő védőügyvédjeként és mint megyei politikus fejtette ki véleményét.

Így nehezen megfejthető az MSZP-s Nagy megnyilvánulása , hogy kitől vitatja el a megszólalás jogát.

Köze meg mindenkinek van hozzá, hiszen közpénzről van szó amit a város lakói dobnak össze hónapról-hónapra adó formájában a közös kalapba.

Mivel a fent leírt okok miatt nem tudtunk Nagy Lászlónak és Jeszenszki Andrásnak kérdéseket feltenni önöket kérdezzük meg:

[socialpoll id=”2448707″]

 

 

 

1 comments

  1. Ebben az ügyben akár egy városlakó is tarthatott volna vagy tarthatna sajtótájékoztatót, hiszen a NYÍRVV a város cége, szinte 100 %-ban közpénzből – tehát a városlakók és a magyar állampolgárok befizetett adóiból gazdálkodik. A politikai pártoknak – különösen az ellenzéki oldalon – nem csak lehetősége, de kötelessége is az ilyen ügyekben megszólalni, az igazság kiderítését szorgalmazni.