Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ilyen is ritkán van: az ominózus antiszemita perről híres községben a MIÉP-es polgármester konkrétan nem kommunikál a kormánnyal, ezért ki kell kényszeríteni az ivóvíz minőségét – írja a HVG

A község nem hajlandó megállapodni egy ivóvízminőség-javító beruházásról, ezért a feladatot a kormány veszi át, és a nemzeti fejlesztési miniszter által felügyelt Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-re (NFP) bízza – derül ki egy szerda este közzétett kormányhatározatból. Mivel ez egyedi döntés, amely ellen az önkormányzat bírósági felülvizsgálatot kérhet, indoklása is megjelent. Eszerint az egészséges ivóvízzel való ellátás a csatlakozási szerződésből eredő uniós kötelezettség, de az NFP másfél éve eredménytelenül küszködik a faluval, mert az önkormányzat „nem írta alá a konzorciumi megállapodást, elzárkózott minden megkereséstől és együttműködéstől”, sőt még a minisztérium leveleire sem válaszolt. A beruházást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból fizetnék.

Az önkormányzati törvény egyik ritkán alkalmazott pontja szerint „ha az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettség kapcsán a határidőben történő teljesítés elmaradásának reális veszélye fennáll, a Kormány a kötelezettséggel összefüggő beruházás megvalósításáról saját hatáskörben gondoskodhat”. Ez történt most.

Tiszaeszlár polgármestere Nagy Tibor, a MIÉP idén márciusban megválasztott új elnöke, aki az általa nemzeti radikálisnak nevezett párt megújulását és „a magyarság alapértékeihez való visszatérést” tűzte ki célul. 2014-ben ellenjelölt nélkül, 100%-os eredménnyel választották meg harmadszor a falu élére, érvénytelen szavazat is alig volt. A hat önkormányzati képviselő mindegyike a Tiszaeszlárért nevű szervezet jelöltje volt.