Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Felzárkózunk Budapesthez, csakhogy sajnos nem a bérszínvonalat és a munkahelyek számát illetően – kezdte Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője a telephelyen immár fél éve parkoló új nyíregyházi buszokat ábrázoló installáció előtt mondandóját.

Nekünk is van M3-as metrónk, mára nyíregyházi buszok is kigyulladnak. A veszélyeztetett utazók joggal tehetik fel a kérdés, hogyan történhetett meg és megismétlődhet e mindez – hangsúlyozta Lövei Csaba.

A történtek miatt elsősorban felelőssé tette a város vezetését és az illetékes minisztériumot, amiért nem gondoltak arra, hogy az 5 milliárdos Uniós pályázati pénzből vett 41 autóbusz mellé infrastruktúra is kell és még nem épült ki a CNG gáztöltő állomás. Másodsorban az Észak Magyarországi Közlekedési Központ Zrt-t, akik hosszas vita után egyeztek csak bele a buszok üzemeltetésébe.

Szomorú, hogy Nyírágyházán már az év eleje óta vadonatúj gázüzemű buszok járhatnának, de a vezetők szerencsétlenkedése miatt azok Tiszaújvárosban, a MAN telepen parkolnak. Közben a városban lepusztult és immár tegnap óta elmondható, hogy életveszélyes járműveknek kell közlekedni.

A sajtótájékoztató témájára reagálva Rendes Sándor Nyíregyháza önkormányzatának sajtózóvivője az alábbi, az önkormányzat álláspontját tartalmazó közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Az új gázüzemű buszok forgalomba állítása az eredetileg tervezett ütemben zajlik. Ezzel a kérdéssel legutóbb a nyíregyházi közgyűlés idén áprilisi ülésén foglalkozott. Ott részletes tájékoztatást kaptak a képviselők, mint ahogyan akkor az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója elmondta, idén novemberben-decemberben a város gázüzemű autóbuszai forgalomba állhatnak. Az ügyben azóta semmilyen új körülmény nem merült fel. A közlekedési központnál is folyamatban van újabb 40 busz beszerzése, így a tervek szerint másfél éven belül Nyíregyházán csak új, korszerű, gázüzemű buszok szállítják majd az utasokat.