Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre enyhítette a K. B. vádlottal szemben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.

A vádlott 2009-től 2013-ig közös képviselőként tevékenykedett nyíregyházi társasházaknál. Feladatai ellátásához jogosultsággal rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái felett annak érdekében, hogy a működéshez és karbantartáshoz szükséges kiadásokat fedezni tudja.

A fenti időszak alatt kisebb megszakításokkal 10 társasház képviseletét látta el, azonban amikor megszűnt a megbízatása az adott társasháznál, nem adta át az iratokat, könyvelési anyagokat, és társasházak felé pénzügyi elszámolási kötelezettségének sem tett eleget.

A vádlott 5 társasházzal szemben összesen mintegy 24 millió Ft-tal nem tudott elszámolni.
Ennek ellenére a törvényszék azért enyhítette a büntetését, mert a másodfokú eljárás során tisztázta, hogy a vádlott az elsikkasztott pénz egy részét nem saját céljára, hanem egy további társasház jelentős összegű javítási költségeinek finanszírozására fordította.

A másodfokú ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezett.

A kép illusztráció!