Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Napkori Hagyományőrző Lovasklub szervezésében a fogathajtó verseny. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy mintegy 80 támogató tartotta fontosnak kisebb-nagyobb felajánlásokkal támogatni a Napkoron régmúltban gyökerező hagyományt.  A nemes versengésen három kategóriában, kettes fogat, egyes fogat, valamint póni kettes fogatban mérték össze tudásukat hajtók s lovaik.

Eredetileg a verseny 2017. májusában került volna megrendezésre, de az akkori felhőszakadás használhatatlanná tette a pályát, s mivel a versenyzők nem rendelkeztek vízilovakkal a versenyt a tegnapi napra halasztották. Vasárnap viszont már minden adott volt egy remek versenynap lebonyolításra, s több mint harminc fogat várta a bevonulást reggel fél tízkor a napkori Hagyományőrző Lovasklub ragyogóan karbantartott pályájára.

Persze önmagában egy hajtóverseny rétegsportnak számíthatna, de nem Napkoron, hiszen a szervezők tartalmas, más egyéb szórakozásról is gondoskodtak az ide látogatók nagy örömére.  A közösségi összefogásnak köszönhetően igazi happening kerekedett.  Volt itt csőröge, fánk, lapcsánka, körömpörkölt és minden finomság, mindez ingyen, merthogy az alapanyagot a támogatók összedobták, a sütés-főzésről meg a helyi civil szervezetek aktivistái gondoskodtak.

Klikk a képre a galériához! Fotó: Móricz Csaba

Jó volt hazatérni erre a napra, jó volt látni a régi ismerősöket, egy-egy hogy vagy, mizu kérdés és a rá illő felelet. A futam közt anekdotázni, emlékezni és olykor elmélkedni… Jó volt látni ezt a közösséget. Persze mondhatja az olvasó, hogy csupa közhely puffoktatás ez az írás, és lehet, hogy igaza van, de ami tény kevés olyan embert láttam a napkori fogathajtó versenyen aki a telefonját piszkálta volna. Itt beszélgettek az emberek egymással, de elsősorban megpróbálták jól érezni magukat.  És ez sikerült, köszönhetően a szervezőknek és a  támogatóknak, akiknek fontos, hogy egy civil kezdeményezés életben maradjon.

A nap végén több tucat díj átadására került sor, és rangját emelte, hogy a kormányhivatal részéről dr. Galambos Ildikó, a Magyar  Állam Kincstár megyei vezetője Guti László, valamint dr. Nagy Erzsébet is részt vett a ceremónián.

Fotó: Móricz Csaba  – Fotórovat támogatója a Camera Kft. 

Eredmények, Kettesfogat 

Igszám Lovas Startszám Ló név Egyesület Hely Hibapont
       46339 Szilágyi János Nyírségi Lóteny. Egy 1 0,00
       47045 Bányai Norbert Timpex Nyíregyh. LK 2 3,00
       41674 Balla Zsolt Fehérgyarmati LSK 3 6,00

Egyesfogat

Igszám Lovas Startszám Ló név Egyesület Hely Hibapont
       50746 Garai Mihály Roland Nyírségi Lóteny. Egy 1 6,00
       51247 Pilák László Nyírségi Lóteny. Egy 2 9,00
       50307 Bodzás János Napkori Hagyományőrző LK 3 9,00

Póni kettes

Igszám Lovas Startszám Ló név Egyesület Hely Hibapont
       48480 Linzembold Miklós Nyírbátori Lovas E. 1 0,00
       47058 Dobó Imre DHF SE Hajdúbösz. 2 3,00
       51216 Vincze Olivér DHF SE Hajdúbösz. 3 6,00
Klikk a képre a galériához! Fotó: Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22