Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Növeli az adóbevételeket, a kiadott nyugták és a bejelentett alkalmazottak számát az ADÓtraffipax, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának főoldalán megtalálható rovatban megyékre lebontva előre közlik, hogy melyik időszakban hova mennek ellenőrizni az adóhatóság munkatársai és mit vizsgálnak – mondta el Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője.


Az adóhatóság márciusban indította el a szolgáltatást, azóta 162-szer hirdettek meg előre ellenőrzéseket, és a rovatot több mint 50 ezren nézték meg.
A szóvivő hangsúlyozta: a vállalkozások betartják a szabályokat, ha tudják, hogy számíthatnak vizsgálatra, ugyanakkor továbbra is vannak váratlan ellenőrzések és van utólagos nyomon követés is.
Számíthat ellenőrzésre az a vállalkozás, ahol a NAV munkatársai nagy ingadozást tapasztalnak, a meghirdetett akció idején megugrik a bevétel, majd visszaesik – közölte.

Magyar Norbert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei NAV szóvivője portálunknak elmondta, hogy  megyénkben már több mint 6 éve heti rendszerességgel jelentetik meg azokat a településeket, ahol a revizorok aznap ellenőrzést fognak végezni. Ezt az „előrejelzést” a NAV honlapján elérhető Szabolcs megyei igazgatóság felületén amit heti rendszerességgel frissítenek.

A szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy megyénkben tavaly 235 ellenőrzést végeztek a nyári akcióban. A vizsgált szezonális termékeket árusító és szezonális szolgáltatást nyújtó vállalkozások 40 százalékánál találtak valamilyen hiányosságot.

A legtöbb szabálytalanságot a szokásos munkaidőn túli, a késő esti és a hétvégi ellenőrzéseknél tapasztalták az ellenőrök – emelte ki Magyar Norbert.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az  idei ellenőrzési akció július 1-től augusztus 31-ig az átlagosnál gyakrabban lehet az adóellenőrök megjelenésére számítani.