Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Magyarország is csatlakozott a távközlési miniszterek észtországi informális találkozóján az 5G-fejlesztésről szóló nyilatkozathoz, amely az új technológiát segítő politikai és szabályozási keret megteremtését szorgalmazza – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A minisztérium ismertette, hogy a dokumentum szerint Európa globális piacvezető szerepre tör az 5G technológiában.
A közlemény idézi Mernyei Ákos Pétert, az NFM Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát, aki a találkozón hangsúlyozta: az 5G a közlekedést, az egészségügyet, az energiát, a földművelést is befolyásolni fogja, így a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztéseknél nagyobb hatása lesz. Hozzátette, hogy Magyarország a világ harmadik legjobb minőségű 4G mobilhálózatával rendelkezik, így kedvező helyzetből indul a következő generációs fejlesztések terén kibontakozó nemzetközi versenyben.
A helyettes államtitkár a közlemény szerint felidézte, hogy a világ legnagyobb mobil- és technológiai vállalatai Magyarországon is jelen vannak és elkötelezettek a fejlesztések iránt. Kiemelte a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpályát, amely az új technológiákra épülő alkalmazások tesztelését is lehetővé teszi – írta az NFM.