Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kiss B. Zoltán magángyűjteménye az országban is egyedülálló világot tár a látogatók elé, hiszen akik megtekintik az immáron Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba is felvett kulturális örökségünket lenyűgöző élményben lehet részük.

Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság alelnöke Vásárosnaményba a Hunor Hotel és Étterembe  invitálta a sajtó képviselőit egy sajtóreggelivel egybekötött kötetlen beszélgetésre annak apropóján, hogy ebben a hónapban is gyarapodott a megyei értéktár. A beszélgetésen Kiss B. Zoltán személyes élményeiről elmondta, hogy olykor a puska helyett inkább a fényképezőgépét “süti el” vagy a kameráját veszi kézbe.

Kiss. B Zoltán hosszú évek munkájával létrehozott országosan is egyedülálló vadászati  magángyűjteménye Vásárosnamény ékköve is lehet. A kiállításon több tucat trófeát és az egykor Afrika, s más egzotikus tájak vadállatait testközelből szemlélheti meg az idelátogató.  Az állandó kiállítás látványos hang és fényeffektek kíséretében valóban feledteti velünk a mindennapi hajtás zajos nyugtalanságát. Ha nem is örökre, de az itt tartózkodás idejére valóban egyé válhat a látogató a természettel.

Kiss B. Zoltán – fotó: Móricz Csaba

Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere Bereg szívének hármas egységéről beszélt, hiszen mint mondta, az  önkormányzat, civilek és a vállalkozók közösen próbálnak meg értéket teremteni, s a meglévőt megőrizni.

 ” abban a korban amelyben élünk, mindenre oda kell figyelnünk. Ugyanakkor úgy haladhatunk a jövő felé ha odafigyelünk a múltunkra is, épp ezért fontos, hogy a gyermekeink számára  megőrizzük” – emelte ki a polgármester

Kiss B. Zoltán lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy a múlt egy szegmensét és ezzel együtt önmagukból át tudjon adni valamit a jövő generációjának, megmutatni mind azt az értéket amit elődeink létrehoztak és a jelenkor embere próbál megőrizni a majdan felnövekvő generációnak.

Még fontosabb az, hogy megyénk és az országhatáron túlról érkező embereknek tudunk-e valami pluszt nyújtani. Ez a plusz talán a beregi emberek tisztasága, s lelki gazdagsága ami az itt élő emberekben él és lakozik – mondta Kiss B. Zoltán.

Barcsi Endre elmondta, hogy  a magángyűjteményen kívül még bekerült a megyei értéktárba a Tiszaberceli Műemlék Szivattyútelep,  nagyecsedi magyar és cigány tánchagyományok, a kiemelkedő nemzeti értéket képviselő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eredetvédett pálinkák helyi változatai.

Klikk a képre a galériához! Fotó: Móricz Csaba

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22