Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Már-már Al Capone sztorijához kezd hasonlítani Orosz Mihály Zoltán közel 12 éve betöltött polgármesteri karrierje. Sokan sok eszközzel próbáltak megálljt szabni Orosz ámokfutásának eddig eredménytelenül, de most talán eljött Orosz számára a vég kezdete. Orosz irgalmatlanan nagy pofont kaphat még az ősszel.

Miközben több büntetőeljárás van folyamatban az érpataki csodadoktor ellen, addig a jelek aszerint egy banánhéjon csúszik el az új pártot alapító, érpataki modell mágusának számító Orosz Mihály Zoltán. Orosz a rendről és igazságról, no meg az igazságszolgáltatás valamint a közigazgatás bűnözőiről papol sűrű ima mormolás mellett – bár rajta már az sem segít – Érpatak polgármestere, mint kötelezett a jogerős bírósági ítéletet nem hajlandó végrehajtani.

A történet még 2013-ban egy közérdekű-adatigényléssel kezdődött. Az igénylő Gagna János helyi független önkormányzati képviselő, aki a polgármestert szerette volna elszámoltatni pár tíz millió forint sorsáról. Orosz szokása szerint először megtagadta az igénylést, majd amikor a bíróság kötelezte a polgármestert az adatok kiadásra, Orosz  teátrális körülmények között szóban akarta kiadni az adatokat. A képviselő ezt nem fogadta el, hiszen az ítélet egyértelmű volt: írásban, számlamásolatokkal részletesen az adatigénylő kérésének megfelelően, írásban kell kiadni az adatokat.

Gagna János megelégelte Orosz arrogáns, törvényt nem tisztelő magatartását és végrehajtást kért Érpatak polgármesterével szemben

Orosz megtámadta a végrehajtást, de a Miskolci Törvényszék múlthavi ítéletében az első fokú ítéletet helyben hagyta, így Orosz Mihály Zoltánnal, mint kötelezettel szemben lefolytatható a végrehajtás. Vagyis a végrehajtó az ítéletnek megfelelően a végrehajtást kérő részére megpróbálja beszerezni a kért dokumentumokat. Az, hogy a behajtás milyen sikerrel járhat a képviselő véleménye szerint – ami nem légből kapott -,

nem sok esélyt lát rá, hogy Orosz eleget fog tenni a bíróság jogerős ítéletének,

mint ahogyan a helyi jogvédő Szőllősi Gábor által indított per jogerős ítéletét sem hajtotta végre Orosz Mihály Zoltán polgármester, amiben Érpatak önkormányzatát bocsánatkérésre kötelezte a bíró, mivel súlyosan sértette Szőllősi személyiségi jogait. Orosz a perköltségek megfizetésben sem jár el törvénytisztelő polgárként, hiszen információink szerint több elbukott sajtóperében felmerült perköltséget sem fizetett meg, és valószínűleg az államnak is tartozik az érpataki csodadoktor, ugyanis

2017 márciusa óta Orosz Mihály Zoltán nem szerepel  a köztartozás mentes adózók listáján.

Pedig ez feltétele a polgármesterségnek, így már legalább két törvényi tényállás miatt ki tudja mondani a méltatlanságot az érpataki képviselő-testület, merthogy a jelek szerint Orosznak köztartozása van már öt hónapja, és jogerős bírósági ítéleteket sem hajt végre. Nem beszélve Orosz szándékos károkozásairól, amit az általa vezetett településnek okoz a sorozatos törvénysértései miatt, amiért négy képviselő  fegyelmi eljárást kezdeményezett  a polgármesterrel szemben.

A méltatlanságot a képviselő-testület mondja ki  a – 2011. évi CLXXXIX. tv. – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 38.  § alapján. Méltatlanság miatt a képviselő-testület határozatával megszünteti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízatását akinek

az állammal, önkormányzattal szemben – a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően – köztartozása áll fenn, illetve akkor is méltatlanná válik a képviselő aki a vele szemben megindított bírósági eljárást lezáró jogerős bírósági döntés végrehajtását akadályozza, vagy azt neki felróható módon elmulasztja.

Vagyis elméletben Orosz polgármestersége megszűnhet akár még az ősszel. Az megint más kérdés, hogy ha kimondja a képviselő-testület Orosz méltatlanságát az érpataki csodadoktor hajlandó lesz-e elhagyni  a hivatalt. A vélemény ebben a kérdésben egységes: nem lesz könnyű menet!

Orosz mondatát:

“Egész életemben a Rend és az Igazság(osság) pártján álltam, ezután sem lesz máshogy!”

hogyan kell értelmezni az olvasóra bízzuk, bízva abban, hogy mindenki a helyén kezeli Orosz eme kijelentését (is).

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22