Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Átépítik Nyíregyházán a Mező utcai közlekedési csomópontot, a 430 millió forint értékű fejlesztést belföldi forrásból finanszírozzák. A beruházás alapkövét szerdán tették le a városban.

A rendezvényen Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója elmondta, a csomópontban új sávokat alakítanak ki, és megkönnyítik a jobbra kanyarodást a Tiszavasvári út felé. Az előkészítő munkálatok már elkezdődtek a közműkiváltásokkal és a lámpatestek áthelyezésével.

Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, a forgalmas csomópont átépítésére egyre nagyobb szükség van. Kovács Ferenc elmondta, amióta elkészült a megyeszékhely nyugati elkerülő útja, egyre többen hajtanak fel az M3-as autópályára a Tiszavasvári útról, illetve az új ipari parkba betelepült, kétezer embert foglalkoztató Lego gyár is növelte a forgalmat a kereszteződésben.

Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint a környező településekre is nagy hatással lesz a beruházás, ugyanis a Tiszavasvári Járás valamennyi településének lakói ezen a csomóponton keresztül közelítik meg a szabolcsi megyeszékhelyet.

Az alapkőletétel alkalmából beszédet mondott még Petneházy Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. sz. választókerületének képviselője, Dr. Polgári András, Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint Szabó István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, a munkálatok nagy részét az iskolakezdésig a tervek szerint befejezik, az átadás év végére várható.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu