Átépítik Nyíregyháza egyik forgalmas csomópontját

Átépítik Nyíregyházán a Mező utcai közlekedési csomópontot, a 430 millió forint értékű fejlesztést belföldi forrásból finanszírozzák. A beruházás alapkövét szerdán tették le a városban.

A rendezvényen Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója elmondta, a csomópontban új sávokat alakítanak ki, és megkönnyítik a jobbra kanyarodást a Tiszavasvári út felé. Az előkészítő munkálatok már elkezdődtek a közműkiváltásokkal és a lámpatestek áthelyezésével.

Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, a forgalmas csomópont átépítésére egyre nagyobb szükség van. Kovács Ferenc elmondta, amióta elkészült a megyeszékhely nyugati elkerülő útja, egyre többen hajtanak fel az M3-as autópályára a Tiszavasvári útról, illetve az új ipari parkba betelepült, kétezer embert foglalkoztató Lego gyár is növelte a forgalmat a kereszteződésben.

Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint a környező településekre is nagy hatással lesz a beruházás, ugyanis a Tiszavasvári Járás valamennyi településének lakói ezen a csomóponton keresztül közelítik meg a szabolcsi megyeszékhelyet.

Az alapkőletétel alkalmából beszédet mondott még Petneházy Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. sz. választókerületének képviselője, Dr. Polgári András, Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint Szabó István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, a munkálatok nagy részét az iskolakezdésig a tervek szerint befejezik, az átadás év végére várható.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök