Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnmegelőzési osztálya munkatársainak tanácsait! Bárhol is parkol le gépkocsijával, mindig ellenőrizze, hogy a jármű ajtaja valóban lezárt!

A gépkocsi feltörők és tolvajok akár blokkolhatják is a távirányítós központi zárat! A bűncselekmény elkövetőit így a nyitott ajtó várja, míg a gépkocsi tulajdonosa meg van győződve róla, hogy lezárta a járművet.

– Lehetőség szerint válasszanak őrzött parkolóhelyet!
– Az esti és éjszakai órákban jól megvilágított parkolóhelyen parkoljanak!
– Ne hagyjanak értékeket az autóban még akkor sem, ha azok a szélvédőn át nem láthatók! Az elkövetők a számunkra szinte értéktelennek számító tárgyak miatt is képesek betörni a szélvédőt, vagy feltörni a zárat, ami miatt jelentős lehet a rongálással okozott kár.
– Nem tanácsos a nyílt utcán, bevásárlóközpontok, plázák, strandok környékén kipakolni egy autóból, úgy hogy sokak által jól láthatóan bent marad más holmi a csomagtartóban. Könnyen lehet, hogy a tolvajok figyelik!
– Lehetőség szerint alkalmazzanak minősített mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket gépkocsijukban, amelyek beszerelését érdemes szakműhelyben elvégeztetni.
Amennyiben gépkocsijukat feltörték vagy ellopták, hívják a rendőrség ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívószámát.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22