Lassan régiós nagyhatalommá válik a leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum

Hétvégén került megrendezésre a IV. országos Jet-Ski bajnokság Leveleken a Vizisport és Szabadidő Centrum hatalmas taván. A két versenynap alatt összesen 21 versenyszámban mintegy 20 versenyző mérette meg magát, köztük a többszörös világbajnok  Kasza György. Hatalmas küzdelmek, nem elhanyagolható látvány.

Maga a jet-ski egy belső vízsugaras meghajtású motoros vízi jármű, melyet 1965-ben találták fel és akár 500-600 lóerős négyhengeres motor is duruzsolhat a vízhatlan speciális hajótestben.  A versenyzők a király kategóriában nemritkán 130-150 kilométeres sebességgel szelik a vizet. Látványos és egyben veszélyes sport, bár a pályák amik bójákkal vannak kijelölve úgy van kialakítva, hogy elkerülhető legyen az ütközés, de néha sajnos megtörténik a baj.

Jellemzően a motorversenyek tematikájára épülő futamok résztvevői lakókocsikkal, családostól érkeznek a versenyek helyszínére.  A leveleki  Vizisport és Szabadidő Centrum tulajdonosaitól nem áll messze a Jet-Ski, hiszen  Mikucza Zsolt  Jet-Ski Freestyle kategóriában rendszeresen kápráztatta el a közönségét, Mikucza Tamás meg a hétvégi futamon állt a startvonalra 37-es rajtszámmal egy új kategóriában.

A futamok jellemzően 15-20 percesek, amikor a bójákkal  körbehatárolt pályán szlalomozva kell teljesíteni a köröket. A versenybírók a bólya tévesztéseket figyelik, vagyis az első befutó ha sokat tévesztett és nem javított a végeredményt tekintve akár az utolsó is lehet.

A leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum nem titkol célja, hogy a régió vízisport nagyhatalma legyen és erre megvan minden esélyük, hiszen a versenyzők egységesen – akikkel beszéltünk- arról nyilatkoztak, hogy remek a pálya, erőssége a pálya méretében van, s nem mellesleg, teszi hozzá az egyik élvonalbeli versenyző, hogy a lenyűgöző környezet sem utólagos.

A kétnapos versenyt több ezren élvezhették a sportcentrum melletti strandról, miközben a horgászok nagy örömére bőséges oxigén utánpótlást is kapott a tó. Eredmények később.

A következő verseny a leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum szervezésében a  Wakeboard Magyar Bajnokság szeptember 16-17-én.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Külön köszönet a 25 éves  Camera Kft-nek 

A versenyprogram teljes képanyaga később, addig is pár ízelítőkép. Klikk a képre a galériához!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök