Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hétvégén került megrendezésre a IV. országos Jet-Ski bajnokság Leveleken a Vizisport és Szabadidő Centrum hatalmas taván. A két versenynap alatt összesen 21 versenyszámban mintegy 20 versenyző mérette meg magát, köztük a többszörös világbajnok  Kasza György. Hatalmas küzdelmek, nem elhanyagolható látvány.

Maga a jet-ski egy belső vízsugaras meghajtású motoros vízi jármű, melyet 1965-ben találták fel és akár 500-600 lóerős négyhengeres motor is duruzsolhat a vízhatlan speciális hajótestben.  A versenyzők a király kategóriában nemritkán 130-150 kilométeres sebességgel szelik a vizet. Látványos és egyben veszélyes sport, bár a pályák amik bójákkal vannak kijelölve úgy van kialakítva, hogy elkerülhető legyen az ütközés, de néha sajnos megtörténik a baj.

Jellemzően a motorversenyek tematikájára épülő futamok résztvevői lakókocsikkal, családostól érkeznek a versenyek helyszínére.  A leveleki  Vizisport és Szabadidő Centrum tulajdonosaitól nem áll messze a Jet-Ski, hiszen  Mikucza Zsolt  Jet-Ski Freestyle kategóriában rendszeresen kápráztatta el a közönségét, Mikucza Tamás meg a hétvégi futamon állt a startvonalra 37-es rajtszámmal egy új kategóriában.

A futamok jellemzően 15-20 percesek, amikor a bójákkal  körbehatárolt pályán szlalomozva kell teljesíteni a köröket. A versenybírók a bólya tévesztéseket figyelik, vagyis az első befutó ha sokat tévesztett és nem javított a végeredményt tekintve akár az utolsó is lehet.

A leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum nem titkol célja, hogy a régió vízisport nagyhatalma legyen és erre megvan minden esélyük, hiszen a versenyzők egységesen – akikkel beszéltünk- arról nyilatkoztak, hogy remek a pálya, erőssége a pálya méretében van, s nem mellesleg, teszi hozzá az egyik élvonalbeli versenyző, hogy a lenyűgöző környezet sem utólagos.

A kétnapos versenyt több ezren élvezhették a sportcentrum melletti strandról, miközben a horgászok nagy örömére bőséges oxigén utánpótlást is kapott a tó. Eredmények később.

A következő verseny a leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum szervezésében a  Wakeboard Magyar Bajnokság szeptember 16-17-én.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Külön köszönet a 25 éves  Camera Kft-nek 

A versenyprogram teljes képanyaga később, addig is pár ízelítőkép. Klikk a képre a galériához!

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22