Kapacitásbővítő beruházást zárt le a nyírbátori Sztráda-Ép Kft.

Kapacitásbővítő beruházása keretében 270 millió forint értékben fémipari eszközöket vásárolt az út- és autópálya-építéssel foglalkozó Sztráda-Ép Kft. Nyírbátorban – közölte a társaság az MTI-vel.

A beruházáshoz a cég 135 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírásán.

A projekt fő célja a vállalkozás fémipari termelési kapacitásainak kialakítása volt, ennek során két darab alapanyag-előkészítéshez, négy darab fémek olvasztásához és előállításához, illetve kilenc darab minőségi ellenőrzéshez szükséges berendezést vásároltak.

A termelési tevékenység kialakításával, a kapacitás kihasználás fokozatos növelésével és a stabil piaci pozíció megőrzésével a vállalkozás 14 új munkahelyet hozott létre – áll a közleményükben.
A nyilvános cégadatok szerint a 35 munkavállalót foglalkoztató Sztráda-Ép Kft. 2016-ban 462,8 millió forintos nettó árbevétel mellett 15,4 millió forintos adózott eredményt ért el. A cég a 2015-ös gazdasági évét 324,5 millió árbevétel mellett 11,8 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök