Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyírség Táncegyüttes nemzetközi kapcsolatait felhasználva, és együttműködve a városi néptáncélet meghatározó közösségeivel, újra értékes folklórprogramot szervez Nyíregyházán

A rendezvény nem titkolt célja,  hogy kapcsolatokat építsenek, lehetőségeket nyissanak meg a világ felé a négy nagy nyíregyházi népművészeti műhely – a Nyírség Táncegyüttes, a Szabolcs Néptáncegyüttes, az Igrice Néptáncegyüttes és a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Figurás Táncegyüttese – valamint azok utánpótlásbázisán táncoló fiatalok számára.

• Színes, látványos és értékes folklórműsorokkal szórakoztatni a zene- és táncművészet iránt különösen fogékony nyíregyházi közönséget.
• Különleges, egzotikus országokból meghívott együttesekkel is növelni Nyíregyháza és a megye kulturális vonzerejét, idegenforgalmát.
• Lehetőséget adni Nyíregyháza és a megye közönsége számára a különböző földrészekről érkező együttesek tagjaival való közvetlen találkozásra, ismerkedésre.

A fesztivál 21 éves múltra tekint vissza, 1996-tól 2009-ig 7 alkalommal rendezték meg 2-3 évenként, Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatásával, majd ennek elmaradása okán hosszabb szünet következett.
Idén, 2017-ben újra teljes erővel mellé állt Nyíregyháza, így újra lesz nagyszabású folklóreseménye a megyeszékhelynek.
2006 őszén az UNESCO szakmai szervezete a CIOFF (Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége – Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels) felvette fesztiváljai sorába a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivált. 2017-ben ismét e cím elnyerésére törekszikszenek a szervezők.

A fesztivál fő szervezője: a Nyírség Táncegyüttes – Bán Annamária fesztiváltitkár; Ugyan Attila fesztiváltitkár és Demarcsek György fesztiváligazgató.

A szervezésben és a pénzügyi háttér megteremtésében ezúttal a korábbinál nagyobb szerepet vállalt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata.