Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján, kedden délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot tartott Tuzséron, az Erdért Zrt. faipari létesítményében.


A gyakorlatot a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók közösen hajtották végre. Elsőként az állomány helyismereti foglakozás keretében megismerkedett a létesítmény feladatával, a fafeldolgozás technológiájával, tájékoztatást kapott a közművel elzárásának helyeiről, a szárítók és a készáru csarnoképületek sajátosságairól. Ezt követően a szolgálatparancsnok ismertette a gyakorlattervben meghatározott szituációs feladatot, meghatározta a beavatkozás módját, az egyéni védőfelszerelések használatát, a szerek felállítási helyeit.

A feltételezett helyzetben a létesítmény I. számú szárítóüzemének kazánházában a kazán meghibásodása miatt keletkezett tűz, amely veszélyeztette a szomszédos raktárban lévő fűrészárukat és a szárító kamrákat.

A tűzoltó egységek meggyőződtek a közművek elzárásáról, az elsődlegesen beavatkozó záhonyi rajparancsnok felvette a kapcsolatot a helyi szakemberrel, mentési csoportot alakítva megkezdték a bent lévő személy kimentését. A kisvárdai egység a közös felderítés után átvette a tűzoltás vezetését és több oltósugarat is szereltek és egy létra sugárral biztosították a tető hűtését és oltását, majd a csarnoképületet átszellőztették.
A gyakorlatot a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte.

 

Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, Szabolcs MKI