Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Már alig pár napot kell aludnia a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának, Helebrandt Máténak, aki a londoni Atlétikai Világbajnokságon augusztus 13-án áll rajthoz az 50 km-es gyaloglásban. A startpisztoly  8.45-kor dördül el.

A londoni atlétikai világbajnokságon a legfőbb célom az hogy az egyéni rekordomat (2016. Szlovákia, Dudience, 3:53:54) megjavítsam. – kezdte Máté – Mivel ez még csak a második 50 km-es versenyem, ezért a tapasztalatszerzés is nagyon fontos, mert a távlati céljaink az edzőmmel, Pokrovenszki József a tokiói olimpián egy szép helyezés elérése, méghozzá nem a 20, hanem a 50 kilométeres távon. Ahhoz viszont már most el kezdenem “tanulni” az 50 kilométeres versenyzést – tette hozzá a nyíregyházi gyalogló.

A Sportcentrum atlétájának nem indult jól az idei év, hiszen volt egy öt hetes kihagyása egy Achilles-ín sérülés miatt, illetve többször is megfázással és vírusos megbetegedésekkel küzdött. Ezek miatt az első két versenyt, a Fedettpályás, illetve az 50 kilométeres Országos Bajnokságot is ki kellet hagynia. A tavaszi, nyári felkészülése viszont már zavartalan volt, csak a nagy nyári kánikula tudta egy párszor hátráltatni a versenyzőt.

A  világbajnokságra, mint minden versenyre, most is elkíséri Mátét, a menyasszonya és a szülei.

A küzdelem élőben is lehet követni az M4 Sport és az Eurosport jóvoltából, illetve az interneten a www.m4sport.hu valamint a www.mediaklikk.hu/m4-elo-n.