Vasárnap áll rajthoz a nyíregyházi Helebrandt Máté gyalogló

Már alig pár napot kell aludnia a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának, Helebrandt Máténak, aki a londoni Atlétikai Világbajnokságon augusztus 13-án áll rajthoz az 50 km-es gyaloglásban. A startpisztoly  8.45-kor dördül el.

A londoni atlétikai világbajnokságon a legfőbb célom az hogy az egyéni rekordomat (2016. Szlovákia, Dudience, 3:53:54) megjavítsam. – kezdte Máté – Mivel ez még csak a második 50 km-es versenyem, ezért a tapasztalatszerzés is nagyon fontos, mert a távlati céljaink az edzőmmel, Pokrovenszki József a tokiói olimpián egy szép helyezés elérése, méghozzá nem a 20, hanem a 50 kilométeres távon. Ahhoz viszont már most el kezdenem “tanulni” az 50 kilométeres versenyzést – tette hozzá a nyíregyházi gyalogló.

A Sportcentrum atlétájának nem indult jól az idei év, hiszen volt egy öt hetes kihagyása egy Achilles-ín sérülés miatt, illetve többször is megfázással és vírusos megbetegedésekkel küzdött. Ezek miatt az első két versenyt, a Fedettpályás, illetve az 50 kilométeres Országos Bajnokságot is ki kellet hagynia. A tavaszi, nyári felkészülése viszont már zavartalan volt, csak a nagy nyári kánikula tudta egy párszor hátráltatni a versenyzőt.

A  világbajnokságra, mint minden versenyre, most is elkíséri Mátét, a menyasszonya és a szülei.

A küzdelem élőben is lehet követni az M4 Sport és az Eurosport jóvoltából, illetve az interneten a www.m4sport.hu valamint a www.mediaklikk.hu/m4-elo-n.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök