Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pontszerző helyezés elérését tűzte ki célul a 2018-as berlini szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon Helebrandt Máté.

Az idei londoni világbajnokságon a férfiak 50 kilométeres gyaloglószámában a hatodik helyezést elérő nyíregyházi sportolót Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Ferenc polgármester köszöntötte hétfőn a nyírségi megyeszékhelyen.

“Nem akarok magamra pluszterhet rakni, de ott már nem a középmezőny lesz a cél, hanem a pontszerző helyezés” – mondta az országos csúcsot (3:43:56 óra) elérő sportoló az újságírók előtt tartott élménybeszámolóján.

Helebrandt megismételte, ezt az évet edzőjével, Pokrovenszki Józseffel arra használták fel, hogy eldöntsék, a 20 vagy az 50 kilométeres táv optimálisabb számára.
“Most azonban bebizonyítottam, hogy az 50 az én fő számom és hogy a jövőben már csak arra fogunk készülni” – tette hozzá.
Urbanik Sándor 2001-es országos csúcsát megjavító sportoló kitért arra is, 2007 óta minden nagy világversenyen rajthoz állt, eddig minden alkalommal a középmezőnyben végzett. A londoni versenyre jó hangulatban, nyugodtan készült, gyaloglás közben a részidőket látva is nehéz volt elhinnie, hogy a világ elitjében versenyez.
“Kicsit kaotikus volt, nem nagyon tudtam, kit körözök le és hányadik helyen állok” – mesélte Helebrandt megemlítve, hogy menyasszonya és a szülei segítségével tudta követni körönkénti helyezéseit. Hozzátette, máig hihetetlen számára az elért hatodik helyezés. “Atlétikában nagyon nehéz a világ elitjébe kerülni, hiába ezen dolgozok az edzőmmel tíz éve, még szokni kell a dolgot. Az az én napom volt, a csillagok is úgy álltak, minden összejött, nagyon jól felkészültünk az edzőmmel, nagyon keményen dolgoztunk az utolsó fél évben és ennek most meglett az eredménye.”
A tájékoztatón köszöntötték a senior úszó Szokol Diannát is, aki három ezüstérmet szerzett a vasárnap befejeződött masters világbajnokságon.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az eseményen sporttörténelmi tettnek nevezte Helebrandt Máté sikerét, mint mondta, öröm volt látni a két sportoló kiváló eredményeit.
“A mostani siker nem véletlen, hiszen Nyíregyháza mindig az atlétika és az úszás fellegvára volt” – jelezte az államtitkár.
Kovács Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a város büszke sportolóira, akik teljesítményükkel példaképpé váltak a fiatalok előtt.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22