Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az ünnepélyes megnyitóval és a Margaret Island koncertjével hivatalosan is kezdetét vette pénteken a 16. Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A jövő szombatig tartó rendezvényen mintegy háromszáz programot, köztük világzenei koncerteket, színházi előadásokat és szabadtéri filmvetítéseket kínálnak a közönségnek.

A római katolikus társszékesegyház előtti teret teljesen megtöltő érdeklődök előtt Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében úgy fogalmazott, a Vidor Fesztivál Magyarország egyik legjelentősebb összművészeti eseménye és legnagyobb ingyenes világzenei rendezvénye.
A vidámság és derű országos seregszemléje, azaz a Vidor elősegíti a helyi hagyományok, a nemzeti értékek megismerését, ezzel erősíti a kulturális sokszínűséget, kilenc napja alatt a város egy hatalmas közösségi térré alakul át – hangsúlyozta az államtitkár.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere közölte: számos új elemmel bővült az idei fesztivál, amelynek zárónapján pótolják az augusztus 20-án a rossz idő miatt elmaradt tűzijátékot.

Kirják Róbert, a főszervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója kiemelte, a fesztivál elmúlt két évben sokat fejlődött, az ehhez szükséges támogatást az önkormányzat, a kormány és egy magáncég biztosította.

Dr. Szabó Tünde ünnepi beszédet mond a Vidor fesztivál nyitó ünnepségén. Fotó: Móricz Csaba

Az esti könnyű- és világzenei koncertek mellett a színházi versenyprogram is megkezdődött a Móricz Zsigmond Színházban, ahol naponta két vígjátékot láthat a közönség a legismertebb hazai társulatoktól. A zenei kínálat hasonlóan színes lesz, a világzenei vonalat többek közt Nagy Britanniából, Romániából, Maliból, Indiából, Nigerből és Lengyelországból érkező együttesek, a hazai bandákat pedig a 30Y, a Hiperkarma, a Tárkány Művek, Herczku Ágnes és a Banda, valamint a Buda Folk Band képviseli.
A Vidor Faluban és a Vidor Kertben napközben a gasztronómiáé, este pedig a szabadtéri filmvetítéseké lesz a főszerep, de tartanak képzőművészeti kiállításokat, táncházakat, dumaszínházat, irodalmi esteket és komolyzenei koncerteket. A belváros utcáit pantomimesek, artisták, élő szobrok, tűzzsonglőrök és karikaturisták lepik el.
A programok döntő többségét a nyírségi megyeszékhelyen tartják majd, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye húsz másik településére is kitelepül a fesztivál. A nyíregyházi programkínálat három új és egy korábbi fesztiválhelyszínnel bővült, a belváros nagyobb tereire szervezett előadásokkal még több ember kapcsolódhat be a Vidor Fesztiválba.
A hagyományoknak megfelelően a rendezvények kilencven százaléka ingyenes lesz, jegyeket csak a színházi és dumaszínházi előadásokra kell váltani.

További fotók a keletfoto.hu oldalon

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22