Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2017. szeptember 5-től négy napon keresztül oktatják a megye bíróságairól érkezett bírák, titkárok és fogalmazók részére a 2018. január 1-től hatályba lépő új Polgári perrendtartás szabályait a Debreceni Ítélőtábláról, és a régió törvényszékeiről, bíróságairól érkezett előadók.

A rendezvénysorozat első napján a törvényszék elnöke, dr. Nyakó Zsuzsanna köszöntötte a képzés mintegy 100 résztvevőjét.  Dr. Herczku Zsolt, a törvényszék Polgári, Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumának vezetője beszámolt arról, hogy a neves szakemberek közreműködésével megtartott előadások egységesek az ország minden régiójában, mivel az oktatók részére az Országos Bírósági Hivatal „képzők képzése” címmel a nyár folyamán a helyi képzések tematikájára is kiterjedő felkészítést biztosított.

A szakmai tanácskozások előadói minden segítséget megadnak a bírák és titkárok részére ahhoz, hogy fokozott felelősséggel folytathassanak aktív pervezetést az eljárások során, amely elősegíti az ügyek időszerű befejezését.

Az első napon a Debreceni Ítélőtábla képviselői tartottak előadásokat, többek között a törvény alapelveiről, a hatáskör és illetékesség szabályairól, a pertárgy értékéről, a képviseletről, valamint az ideiglenes intézkedésre vonatkozó előírásokról.

Az előadássorozat következő napjain az Egri, a Debreceni, a Miskolci és a Nyíregyházi Törvényszék bírái tartanak előadásokat az új eljárási kódex alkalmazását érintő lényeges kérdésekről.
A képzés második része szeptember 19-én indul, amikor újabb négynapos oktatással folytatják a szakemberek felkészítését.

-Dr. Toma Attila-