Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lövei Csaba az Együtt helyi politikusa  arra kéri  a város polgármesterét, hogy tisztázza: milyen szerepe van jobbkezének, legfőbb bizalmasának az Azeri kenőpénz ügyben.

Mint a sajtóban napvilágot látott az egész európát behálózó vesztegetési ügy szálai Nyíregyházáig érhetnek:

“Az ügyet kirobbantó OCCRP nemzetközi újságíró szervezet honlapján további kisebb magyar kifizetések is találhatók, a lista egyik legtöbbet szereplő cége, a Fit-Food Kft, többségi részvényese évek óta Batizi Tamás, Nyíregyháza polgármesteri kabinetjének vezetője.”

Az említett céget vizsgálva elgondolkodtató, hogy 2009 óta növekedett meg a forgalma, a cég nem termelő, nincs fizikai dolgozója.

Az Együtt képviselője felszólítja a polgármestert: teljes körűen vizsgálja ki jobb keze szerepét az ügyben, hisz olyan emberről van szó aki gyakorlatilag a város második embereként funkcionál. Élet-halál ura a városházán, a legfontosabb gazdasági döntések előterjesztője,végrehajtója.

Tartozik azzal Nyíregyháziaknak, hogy bármilyen gyanús körülmény felmerülése esetén megváljon régi üzlettársától és bizalmasától!

Batizi Tamást a hivatali elérhetőségén keresztül érte  utol az újságíró, s azt szerette volna megtudni tőle, hogy miért szerepel a cégük a nemzetközi pénzmosásba kevert azeri hátterű cégek kifizetési listáján.

Batizi az ügyet firtattva annyit mondott, nem értik, hogyan kerültek a listára, egyébként kukoricakonzervet szállítottak Azerbajdzsánba, a kifizetés és minden egyéb a szerződés szerint történt.