Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Rendkívüli ülést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság csütörtök délelőtt, ahol Román István MVB elnök, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja elismerését fejezte ki a 2017. július 24-én balesetet szenvedett etilén-oxidot szállító tankonténer műszaki mentésében résztvevő tűzoltóknak. Az eseményen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő képviselte.

Európában is egyedülálló baleset történt 2017. július 24-én délután, amikor egy Romániába tartó etilén-oxidot szállító kamion borult árokba a Tuzsért és Komorót összekötő 4145 számú úton. A balesetben a jármű vezetője életét vesztette, de a biztonsági berendezéseknek köszönhetően a 22,5 tonnányi anyagot szállító tankkonténer nem sérült. A műszaki mentés során, legfontosabb volt a lakosság védelme és a szállított anyag biztonságos eltávolítása a zárt rendszerből, amelyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társszervekkel együtt kiemelkedő munkát végzett. A helyszínen sikerült a szállított anyag több mint 90 százalékát átfejteni és a maradék anyagot a helyszínen úgynevezett fáklyázással megsemmisíteni – tájékoztatta a megjelenteket Román István MVB Elnök.

A kiemelkedő és áldozatos munkája elismeréseként tárgyjutalomba részesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke a műszaki mentésben résztvevő tűzoltók közül Varga Béla tű. ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, Flaskár Károly tű. alezredest, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjét, Szabó Péter c. tű. főhadnagyot, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnokát. Elismerésben részesítette továbbá Szabó László c. tű. zászlóst, a kisvárdai tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét, Tasnádi László c. tű. zászlóst, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét, valamint Szulics Attila c. tű. törzsőrmestert, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját.

Az elismerések átadását követően, Román István megköszönte az állomány többi tagjának az együttműködést, hangsúlyozta, hogy a Megyei Védelmi Bizottság elnökeként, legfontosabb feladatának tekinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő emberek személyi és anyagi biztonságának megóvását, a természetes és az épített környezet védelmét, továbbá a veszélyek gyors és hatékony elhárítását.