Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Délelőtt 10 órakor ki lehetett tenni a teltházas táblát Nyíregyházán, a Continental Aréna parkolójára ahol a   Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében második alkalommal került megrendezésre  a Közfoglalkoztatási Kiállítás- és Vásár. A kiállításon 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és hat Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket.

A rendezvényen Köszöntőt mondott Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Halkóné Rudolf Éva, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Képviselőtestületének tagja.  A rendezvényt Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár nyitotta meg.

A kiállítás keretében 68 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 6 Borsod-Abaúj Zemplén megyei település képviselői mutatták be a Járási Startmunka programok során termesztett, előállított termékeiket, de lehetőség nyílt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására, azok megvásárlására is.

Ez egy nagyszerű lehetőség a települések részére, hogy bemutassák, a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak, valódi értékeket teremtettek. A versenyszférába való átvezetés jegyében idén először munkáltatók is részt vettek a rendezvényen.

Az önkormányzatokon kívül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiállításait is megtekinthették az érdeklődők.

A látogatók gyakorlati bemutatókon keresztül megismerkedhettek többek között a kosárfonás, fafaragás, szövés, hímzés fortélyaival, láthattak traktorokat, kisgépeket. A színpadon pedig egész nap a települések zenekarainak és tánccsoportjainak produkciói szórakoztatták a közönséget.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt