Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Idén is izgalmas programokkal várja nézőit a Színházak éjszakáján a debreceni Csokonai Színház, a rendezvénysorozat vásári komédiával indul – jelezte a teátrum sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

Vajland Judit tájékoztatása szerint szeptember 16-án Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögötti téren. A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazzformáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában.
A színház mögötti Ady parkban A pad című performanszot láthatják majd az érdeklődők: a szerelmi történet főszereplői Kubik Anna és Csikos Sándor, de az ominózus padon helyet foglal majd a társulat szinte valamennyi tagja.
A Színházak éjszakáján két nyílt próbára is bejuthatnak a látogatók: Visky Andrej rendező a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett drámapályázat nyertes pályaműve, a Menekülők próbáit tartja a nagyszínpadon, míg a karteremben maga a zeneszerző, a Virtuózokból jól ismert Szüts Apor és Gemza Péter rendező próbálja A hallei kirurgus című operát, amely Georg Friedrich Händel életébe enged bepillantást.
A színfalak mögé, akár a pincétől a padlásig is betekinthetnek az arra vállalkozók: Mészáros Ibolya, Janka Barnabás és Mercs János színművészek óránként tartanak majd színházbejárást. Megmutatják, hogyan működik a forgószínpad, a zsinórpadlás, vagy hogy miként jutnak le a zenészek a zenekari árokba, és hogy milyen ruhacsodákat rejt a jelmeztár labirintusa.
Különleges eseménynek nevezte Vajland Judit a Rivaldafényben a néző! című programjukat, amelyben Katona Gábor, a színház koreográfusa mozgástréningjén “önmagunkra vethetünk egy pillantást, sok-sok humorral”. Erre a programra azokat is várják, akiknek egy fekvőtámasz is komoly kihívást jelent – tette hozzá.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22