Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Miközben Érpatak menthetetlenül a csőd szélére sodródott az érpataki modell elvrendszere szerinti település irányítás miatt, polgármestere most ismételten a kormányhivatalt próbálja ekézni. Orosznak egyben igaza van: nem működik a jogállam és az igazságszolgáltatás. Ha  működne, akkor Érpatak polgármestere már nem lehetne polgármester.

Persze folytatásos regényt lehetne írni Orosz Mihály Zoltán viselt dolgairól, a jog és Alaptörvényt semmibe vevő csodadoktorról, aki a kiskapukat kihasználva az épp regnáló hatalom érthetetlen viselkedése miatt, immáron 12 éve öntörvényűen, önös érdekek mentén teszi tönkre emberek százainak, és az általa vezetett település  életét. Megteheti, hiszen Orosz által teremtett világban senki nem akar konfrontálódni, nyíltan szembeszállni vele. Pedig nagyon itt lenne az ideje, mert ennek csúnya vége lesz!

Orosz elméje – hogy sajtónyilvánosságot kapjon – gondolt egy nagyot és mára sajtótájékoztatót hívott össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal épülete elé. Oka a számonkérés. Számon kérne egy még jogerősen nem lezárt közérdekű adatigényléses per elsőfokú határozatát, amiben a bíróság Orosznak adott igazat.

Történt, hogy Orosz és az általa vezetett Becsület Légiója Egyesület  – miután a kormányhivatal már többször törvényességi felhívást intézet a polgármesterhez –  közérdekű adatigénylés során arra lett volna kíváncsi, hogy a kormányhivatal három vezető munkatársa milyen bért és személyi juttatásokat kaptak.  Kvázi Orosz arra lett volna kíváncsi, hogy az adófizetőknek mennyibe került Orosz Mihály Zoltán állandó zaklatása. Merthogy Orosz a kormányhivatal törvényességi ellenőrzéseit zaklatásnak tekinti és minden eszközzel akadályozza azt.

A kormányhivatal – álláspontja szerint – jogszerűen tagadta meg az adatok kiadását, merthogy nem alaptalan az a félelem – ismerve Oroszt -, hogy   a megkapott adatokat a kormányhivatal dolgozóinak lejáratására, becsületük csorbításra használta volna fel. Láttunk már ilyet Orosztól nem is egy esetben.

Orosz bíróságon megtámadta a közérdekű adatkiadás elutasítását. Miskolcon múlthéten ennek a pernek volt az elsőfokú ítélete, ahol a bíró Orosznak és egyesületének adott igazat. Vagyis nem jogerősen ki kell adni a kormányhivatal három munkatársának személyi juttatásait tartalmazó adatokat.

Orosz erre az ítéletre hivatkozva  sajtózik azt állítva, hogy a kormányhivatal nem teljesíti a bírósági ítéletben foglaltakat. Orosz persze tisztában van vele, hogy erősen csúsztat, hiszen még írásba sincs foglalva az első fokú ítélet. Az hogy Orosz a sajtómeghívót a pártjának nevében az érpataki modell email címéről Érpatak Önkormányzatának számítógépéről küldi ki mellékes, mintahogyan az is, hogy valószínűleg  Érpatak Önkormányzatának gépkocsijával érkezik majd a deklaráltan pártérdekeket szolgáló sajtótájékoztatóra. Persze ilyet is láttunk már sokat, de Orosznak ezt is szabad.

No de nézzük meg Orosz Mihály Zoltán közérdekű és a köz érdekből nyilvános adatok kiadási gyakorlatát. Jelen állás szerint nulla, azaz nulla adatigénylést teljesített a törvényeket semmibevevő polgármester, merthogy

Orosz még a törvényben előírt kötelezően kiadandó vagyonnyilatkozatát sem hajlandó kiadni. Orosz Mihály Zoltán jogerős bírósági ítélet ellenére a település képviselőjének sem hajlandó kiadni a közérdekű adatokat. E két ügy miatt Orosz Mihállyal szemben rendőrségi eljárás van folyamatban közérdekű adatok eltitkolása bűncselekmény miatt.

Orosz olvasatában egy bírósági ítélet rá nézve nem kötelező, hiszen több jogerős ítéletet nem hajlandó végrehajtani, a megítélt perköltségeket nem fizeti meg, miközben az sem mellékes, hogy a törvény szerint Orosz már nem lehetne polgármester hatodik hónapja, hiszen nem szerepel a köztartozás mentes adózók jegyzékében. Persze Orosznak ezt is lehet.

Mindeközben Érpatakon elszabadultak az indulatok. Orosz arra sem rest, hogy a pályázati pénzből fizetett erőgép munkaidejét saját bosszú-hadjáratára használja fel, miközben a helyi rendőrök Oroszt támogatják a nyilvánvaló törvénysértésben. Igaz, ilyet is láttunk már Érpatakon nem is egyszer…

 

 

 

1 comments