Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A helyi sajtó és média képviselői vettek részt 2017. szeptember 18-án a bíróság és a sajtóorgánumok jó kapcsolatának fenntartása a hatékony kommunikáció fejlesztése céljából tartott sajtórendezvényen.


A rendezvény témája az Országos Bírósági Hivatal által újságírók körében végzett kommunikációs felmérés volt. Közel 120 újságíró válaszolt az OBH által a bíróság kommunikációját érintő kérdésekre, melyeket egy kiadvány formájában összesítettek és tártak a sajtó munkatársai elé.

Dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője prezentációjában elemezte a Kommunikációs kérdőív eredményeit. Az összesített adatok alapján beszámolt többek között arról, hogy a válaszadók jónak vagy kiválónak értékelték az újságírók tájékoztatását, a sajtóközlemények közérthetőségét, a sajtózott ügyek érdekességét és az újságírókkal való kapcsolattartást. Beszámolt arról, hogy a közérthetőség jegyében képzéseket tartanak a bírák részére, elősegítve ezzel az ügyfelek számára – a szakmaiság megtartása mellett – a határozatok értelmezését.

A nyilvánosság tájékoztatásában nagy szerepet vállal a törvényszék Sajtó Osztálya, amely a közérdeklődésre számot tartó döntéseket rövid, közérthető formában tárja a sajtó és a nyilvánosság elé.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a lakosság tárgyilagos és kiegyensúlyozott tájékoztatását. Ennek érdekében a törvényszék szívesen áll a sajtó rendelkezésére, és szükség esetén háttérkutatást is végez egy-egy közérdeklődésre számot tartó téma kapcsán.

Méltányolta a törvényszék kommunikáció területén elért eredményeit, különösen kiemelve a helyi szintű kezdeményezések közül a „hónap témája”, illetve a „jogban jártas” rovat beindítását a helyi napilapban. Tájékoztatta a jelenlévő újságírókat, hogy kezdetét vette a Fenntartható Fejlődés Program 2. része, melynek lényegét és célkitűzéseit korábban már írásban is megküldte a sajtóorgánumok részére. Elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az időszerű és megalapozott ítélkezés hatékonyságának növelésével az elért eredményeket megtartsák, illetve javítsák.
A meghívott vendégek méltányolták a rendezvény megszervezésének ötletét, így a tanácskozás lehetőségének megteremtését.

Fotó: Nyíregyházi Járásbíróság