Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Népmesei napokkal, a restaurátorok műhelytitkainak bemutatásával és irodalmi “kalandozásokkal és nyomozással” készül a nyíregyházi Jósa András Múzeum és a Sóstói Múzeumfalu a szeptember 25. és november 12. között megrendezendő Múzeumok Őszi Fesztiváljára.

A tíz rendezvényből álló programsorozat szeptember 29-én kezdődik a múzeumban a magyar népmese napjának megünneplésével, ebből az alkalomból diavetítéssel és élő hangszeres kísérettel illusztrálva mondják el a népszerű és kevésbé ismert népmeséket a kicsiknek – mondta Román Zoltánné múzeumpedagógus és Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója az esemény keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján.
Az évforduló alkalmából a múzeumfalu is kitárja kapuit a gyerekek előtt, szeptember 28-án és 29-én Ruszkovics István (1867-1958) mesemondó négy meséjét dolgozzák fel sajátos módon az óvodások és a kisiskolások számára. Az őszi fesztivál október 2-án múzeumpedagógiai évnyitóval folytatódik, amelyen bemutatkoznak a városi és megyei közgyűjtemények, majd október 23-án az irodalmi találkozások című program keretében egy különleges túrára invitálják a közönséget: a kiállításokon keresztül vezető nyomozós játékban egy Nyíregyházához kapcsolódó történet bontakozik ki.
Az őszi szünetben, október 30-án a felsős tagozatosokat és a középiskolásokat várják az “éjszakai bekukkantóval”, a kiállításokat zseblámpával, irodalmi és zenei aláfestéssel nézhetik meg a gyerekek. Román Zoltánné megjegyezte, októberben és novemberben két alkalommal a restaurátorok műhelytitkaiba pillanthatnak be a gyerekek és a felnőttek, ebből az alkalomból a pincétől a padlásig bejárhatják a Benczúr téri múzeumot és a különleges szakma fortélyaival is megismerkedhetnek.
A Sóstói Múzeumfalu a mesenapok után október elején szakmai nappal és workshoppal várja az óvoda- és múzeumpedagógusokat. A múzeumhoz hasonlóan itt is október végén és november elején tartják meg a szünetelő című programot, az idei szezont pedig a hagyományos Márton-nap zárja a Sóstói Múzeumfaluban.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22