Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Negyedmilliárd forint állami forrásból bővítik és korszerűsítik az óvoda épületét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben. A beruházás alapkövét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter tette le a felső-szabolcsi kisvárosban pénteken.

A vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés 2018 szeptemberére készül el, ekkortól veheti birtokba a négy óvodás csoport a felújított, illetve az új épületeket. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyertese, a Nyír-Flop Holding Kft. végzi el, mintegy 190 millió forint összegben.

A miniszter pénteken új települési konyhát is átadott Demecserben. Az önkormányzat a város szociális étkeztetését is biztosító konyha fejlesztésére pályázati forrásból mintegy 41 millió forintot fordított. Átalakították a légtechnikai rendszert, valamint fagyasztó- és hűtőszekrényeket vásároltak.

Seszták Miklós felavatta a demecseri általános és középiskolában azt a sportpályát is, amely a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési és felújítási programja keretében készült el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával több mint 28 millió forintot fordítottak a rekortánpálya elkészítésére, amely kézilabdára, kosárlabdára és kispályás labdarúgásra egyaránt alkalmas.

Fotó: keletfoto.hu

További fotók itt