Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Péntek délelőtt az önállóan beavatkozó Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a település MÉH telepén.

A pénteki éves minősítő gyakorlat során műszaki mentési és tűzoltási feladatokat kellett végrehajtania az állománynak. A feltételezés szerint egy közlekedési balesetet szenvedett gépjárműbe szorult személyeket kellett a roncsok közül kiszabadítaniuk a tűzoltóknak, majd egy járműtűz oltása várt még az állományra.

Három éve az önkéntes tűzoltó egyesületek közül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elsőként a demecseriek szerezték meg a jogosultságot az önálló beavatkozáshoz, azóta pedig minden évben újabb minősítést kell tenniük.

A pénteki minősítő gyakorlaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok is részt vett.

A feladatok végrehajtását Leskovics Zoltán tű. alezredes minősítette és megfelelőre értékelte, így újabb egy évig önálló beavatkozásra lett jogosult a megyében, a Demecser Önkéntes Tűzoltó Egyesület.