Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A 27 éves nyíregyházi demokratikus gyakorlattal szakítva, a polgármester módosítást terjesztett be az SZMSZ-hez, hogy interpelláció és kérdés a továbbiakban a Közgyűlés elején nem, csak a végén hangozhat el.

A “közgyűlésen méltatlanul személyeskedő” rendzavarókat a polgármester a továbbiakban távozásra szólíthatná fel.

Mint fogalmaz Lövei, elvárom a polgármestertől, hogy alaposan indokolja meg miért akarják felrúgni Nyíregyháza tanácsrendszer után először szabadon megválasztott képviselői által 1990-ben hozott demokratikus szabályokat!

Elfogadhatatlan hogy már a kérdést is korlátozni akarják. Kovács ezen előterjesztése  bizonyára összefügghet azzal, állítja Lövei, hogy a képviselő a város vezetésre nézve több kínos, botrányos ügyletet próbált meg a közgyűlés előtt interpelláció formájában a  közvélemény elé tárni.

Jól illeszkedik ez a lépés a demokráciát fokozatosan felszámoló gyakorlatukba – emelte ki lövei majd felsorolta azokat a lépéseket ami véleménye szerint súlyosan sértik a demokratikus döntésmechanizmust és az Alaptörvényben biztosított szólás és véleményszabadságot.

– A polgármestert felruházták a városi cégek feletti tulajdonosi jogok egy személyben való gyakorlásával.

– A városi sajtó ellenzéki képviselőt nem, vagy csak negatív, lejárató módon idéz.

– A közmeghallgatást nem, a közgyűlést csak egyenesben, vissza nem kereshető módon közvetítik.

– Megszűntek az ellenzékkel való közgyűlés előtti egyeztetések.

– Legutóbb pedig a múlt havi közgyűlésen a helyi népszavazás kiírásához szükséges aláírásszám lett a törvényi maximum szintjén, a választópolgárok 20%-ában meghatározva.

Az Együtt programja ezzel szemben egy olyan Magyarországot teremt, ahol ellenőrizhetőek, elérhetőek és elszámoltathatóak a helyi vezetők.
Mert ez akkor egy jó ország lesz.

Lövei, pártjának programjából kiemelve hangsúlyozta, hogy ha kormányra kerülnek azonnali intézkedésként

Élő közvetítés előírásával nyilvánossá tesszik az önkormányzatok képviselő-testületeinek üléseit. Minden előterjesztésnek mindig elérhetőnek kell lennie online.

Minden önkormányzatnak ciklusokra visszamenőleg, online kereshető módon nyilvánosságra kell hoznia a tisztségviselők vagyonbevallását, és a teljes költségvetését.

Biztosítják a települési önkormányzatok autonómiáját, választott polgármesterrel és képviselő-testülettel. Támogatással ösztönözik, ha szomszédos települések közös önkormányzatot hoznak létre.

Újra önkormányzati felügyelet alá helyezik a közszolgáltatások széles körét, mindenekelőtt a közoktatást, a helyi egészségügyet, a szociális ellátásokat, a közösségi közlekedést.

[socialpoll id=”2463428″]

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22