Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt indult ügyben tartott tárgyalást szeptember 27-én.  A vádirat szerint a két vádlott Nagycserkeszi lakóházuk udvarán tartott egy németjuhász keverék kutyát. Az állat nyakára még kölyökkorában zsinórt kötöttek, ami annyira szoros volt, hogy átvágta a nyak bőrét, és az izmokat is. A vádlottak nem gondoskodtak a kutya élelmezéséről sem, emiatt kórosan lesoványodott állapotba került.


A tárgyaláson I. rendű vádlott úgy nyilatkozott, hogy az állat etetéséről élettársa és felnőtt gyermeke gondoskodott, a szoros zsinórt nem ők tették a kutya nyakára. Elmondta, hogy mielőtt megtalálták az állatot náluk, a kutya több hete már elkóborolt, aznap hajnalban ment haza. Többször próbálták pórázra is kötni korábban, de azt leszakította magáról. Azt, hogy milyen állapotba került a kutya, csak az interneten megjelent fényképeken látta.

Élettársa, II. rendű vádlott nem tett vallomást a tárgyaláson, kérdésekre sem válaszolt. Nagykorú lányuk sem kívánt vallomást tenni.

A bíróság tanúként hallgatta ki a kutyát ellátó alapítvány orvosát, aki elmondta, hogy maga az állat látványa döbbenetes volt, mikor hozzá került. Sokkos állapotban volt, feje a normál méret 2-3-szorosára volt duzzadva, a nyakán lévő zsinór bőrt és inakat a nyak mindkét oldalán elvágta. Praxisában ilyen mértékig elhanyagolt állatot még nem látott.
A bíróság a teljes körű bizonyítás lefolytatása végett szakértő kirendelését látta indokoltnak, ezért a tárgyalást 2017. november 29-ére elnapolta.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22