Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kedden szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szolgálatban lévő állományának a szabolcsi megyeszékhely repülőterén, ahol egy AN-2-es feltételezett baleseténél tűzoltási és műszaki mentési feladatokat hajtottak végre.

Az elmúlt hetekben mindhárom szolgálati csoport a légi balesetek elhárításával kapcsolatos elméleti képzésben részesült, kedden délelőtt pedig a tűzoltók az elsajátított ismereteket a gyakorlatban hajtották végre.

A feltételezett helyzetben repülés közben egy AN2-es repülőgép ajtaja leszakadt, a pilótának sikerült épségben földet érnie, ugyanakkor a másodpilóta a gépen maradt, amely a zuhanás után kigyulladt, illetve a gép egyik utasa zuhanás közben pedig kiesett a járműből.

Az állomány egy része teljes légzésvédelemben a gépben rekedt sérült mentésére igyekezett, egy másik raj pedig a tűz oltását kezdte meg, míg további tűzoltók a gépből kiesett ember felkutatására indultak.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a keddi szituációs begyakorló gyakorlaton a légi balesetekhez kapcsolódó életmentési-, tűzoltási- valamint műszaki mentési feladatokat hajtottak végre. A gyakorlatot Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője szervezte a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői állományának a bevonásával, a feladatok végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ellenőrizte.