Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szokásosnál hamarabb, 9-órakor kezdődő közgyűlés zárt ülésessel kezdett amikor is az épülő sóstói szálloda üzemeltetői pályázatát tárgyalták.

A nyílt ülés kezdetén Lövei Csaba ( Együtt) a sóstói erdőben történő vadászat miatti felháborodását fejezte ki. A sajtóhírek szerint a “puskás emberek” helyett vadászíjasok lesnek a továbbiakban az állatokra. Ezt a barbár vadászatot és egyáltalán a parkerdei vadászatot ítélte el a képviselő információt kérve a polgármestertől. Dr. Kovács Ferenc elmondta, hogy hivatalosan nem tud erről, utánanéz, de nehéz egyensúlyt találni a természet védelme és a közlekedés biztonságának igénye között.

Béres Csaba ( Jobbik) a kórházi parkoló ügyére kérdezett rá. Dr. Adorján Gusztáv ( Fidesz-KDNP) október közepére tette a parkoló alapkövének letételét, mindenkit meginvitálva erre. Tóth Imre (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza fejlődését méltatta, friss statisztikai adatokkal alátámasztva, Nagy László ( MSZP) válaszul hangsúlyozta, ez a fejlődés 1990 óta töretlen, senki nem sajátíthatja ki magának.

Lövei Csaba napirend előtt is szóba hozta a felszólalási lehetőségek szűkítését, a demokrácia tudatos és káros szűkítésével vádolva a polgármestert. A napirendek egy részén gyorsan túljutva hamar a nehezményezett módosítás következett:

a polgármester SZMSZ- változtató javaslata szerint interpelláció és kérdés a továbbiakban közgyűlés elején nem, csak a végén hangozhat el. (különös módon az egri közgyűlés szinte szóról szóra ilyen indítványt tárgyalt – a szerk)

A “közgyűlésen méltatlanul személyeskedő” rendzavarókat a polgármester a továbbiakban távozásra szólíthatja fel, ill. -a képviselők kivételével- “kivezettetheti”.

– Lövei szerint a demokrácia maradéka is terhes Nyíregyháza vezetésének! Dr. Kovács Ferenc és szavazógépe felrúgja Nyíregyháza – tanácsrendszer után – először szabadon megválasztott képviselői által 1990-ben hozott demokratikus szabályokat!

– Hunyadi János azt állította a sajtónyilvánosság tudatos csökkentése vezeti a polgármestert a tervében, Béres Csaba és Nagy László is hasonló bírálatot fogalmazott meg.

A fideszes álláspontot Halkóné dr. Rudolf Éva védte, mondván lehet interpellálni, kérdezni, csak máskor, így nem csorbulnak a képviselői jogok. Éles vita után 15 igen és 7 nem szavazattal elfogadták a változtatást, a Fideszesek igen az ellenzéki és független képviselők nemmel szavaztak.

A szigorítás elfogadása után Lövei Csaba (Együtt) és Hunyadi János (Dk) képviselők tiltakozásul kivonultak a Nyíregyházi Közgyűlés mai üléséről,
a szocialisták maradtak……

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22