Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Csütörtök délelőtt a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárműállományába tartozó új Rába R16-os gépjárműfecskendőt szenteltek és áldottak meg az egyházak képviselői a nyírbátori laktanyában. Az eseményen jelen volt a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának az alelnöke is.

A napokban az országosan átadott huszonöt új tűzoltóautóból egy gépjárműfecskendő a nyírbátori kistérség mentő-tűzvédelmében teljesít szolgálatot – mondta az átadó ünnepségen Dr. Simon Miklós, a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának az alelnöke, aki kiemelte: a Belügyminisztérium az életpályamodell bevezetése mellett a technikai eszközök modernizálása érdekében harmadik éve dolgozik azon, hogy megújítsa, megfiatalítsa, egyben egységesebbé is tegye járműparkját, amelyben jelenleg csaknem negyven járműtípus található meg. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraélesztése óta már hetvenöt darab Heros Aquadux-X 4000 típusú, Renault motorral működő gépjárműfecskendőt adtak át, amelynek az alvázát a Rába, felépítményét a Belügyminisztérium tulajdonában lévő BM Heros Zrt. készítette.

Dr. Simon Miklós a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának az alelnöke, országgyűlési képviselő, valamint Varga Béla Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelem igazgatója ünnepélyes keretek közt átadja az új gépjárművet Nyírbátorban 2017. szeptember 28-án. Fotó: keletfoto.hu

A megyében lévő gépjárművek átlagos életkora is javult, korábban már három magyar gyártású tűzoltófecskendőt és két magasból mentőt vehetett át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – erről már Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató beszélt. Az ezredes hozzátette: ahhoz, hogy a mindennapi beavatkozás eredményessége is biztosított legyen, lépést kell tartani a technikai fejlődéssel. A gépjárműfecskendők cseréje azért is időszerű, mert az ilyen típusú eszközök napi szolgálatot látnak el, átlagéletkoruk meghaladja a tizenöt esztendőt. A Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 18 település, a tűzoltósághoz tartozó Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs pedig további 19 település mentő-tűzvédelmét látja el. Az új eszköz nemcsak a beavatkozások biztonságához, de a környezetvédelmi besorolás alapján a káros anyag kibocsájtás csökkentéséhez is hozzájárul- tette hozzá az igazgató.

A köszöntő és a műszaki paraméterek ismertetését követően a történelmi egyházak képviselői megszentelték és megáldották az új nyírbátori tűzoltójárművet, majd a kistérségből érkező önkormányzati vezetők megtekintették a járművet és a málhafelszereléseket.

Az átadó ünnepség keretében Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője pohárköszöntőjében kiemelte, hogy Mátészalka után a mai naptól Nyírbátorban is a hazai gyártású RÁBA AQUADOUX-X 4000-es fecskendő lát el szolgálatot, így a kirendeltség területén a beavatkozó gépjárművek átlagéletkora jelentősen javult, a beavatkozó állománynak pedig balesetmentes közlekedést és minél kevesebb káreseményt kívánt.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22