Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Párbeszéd szerint egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz a 2018-as országgyűlési választás után, megszerzett parlamenti többsége esetén “kétsebességes” egészségügyet alakítana ki.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, társelnöke csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar egészségügyi ellátásból tíz év alatt 1836 milliárd forintot vontak el, ennek a folyamatnak a nagy része pedig a Fidesz-kormányok időszakára esik.

Emiatt romlanak az egészségügyi statisztikák, a kórházak és szakrendelők állapota, nőnek a várólisták, betöltetlenek maradnak a háziorvosi praxisok – sorolta az ellenzéki politikus, hozzátéve, ezzel párhuzamosan elkezdődött egy másik folyamat, a magánegészségügyi ellátás fejlődése.

A Fidesz-közeli vállalkozások egyre nagyobb lehetőséget látnak ebben, a kormány adópolitikája megágyaz annak, hogy legyen egy “felső tíz százalék”, akik fizetőképes keresletként megjelenik a magyar egészségügyi ellátásban, az adókedvezmények révén tulajdonképpen ingyenesen vehetik igénybe ezeket a méregdrága szolgáltatásokat – vélekedett Karácsony Gergely.
Kifejtette: egyszerre van egy, a többség számára egyre nehezebben elérhető, egyre rosszabbul finanszírozott közegészségügy, és jól prosperáló, egyre nagyobb profitokat termelő magánegészségügy. Magyarország kettészakadt ebből a szempontból is, a 2018-as választás tétje, hogy ezt a kettészakadó társadalmat össze lehet-e forrasztani és meg lehet-e akadályozni az egészségügy szétválását – fogalmazott a sajtótájékoztatón Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.
Karácsony Gergely hangsúlyozta, vissza kell pótolni az elmúlt időszakban “kivett” százmilliárdokat az egészségügybe és talpra kell állítani először az alap-, a járóbeteg-, majd a fekvőbeteg-ellátást. Ehhez jó választási eredményt szükséges elérnie az ellenzéknek a 106 egyéni választókerületben – tette hozzá a Párbeszéd társelnöke.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22