Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

“Halk motozása hallik a Nyárnak, sóhaja csendes, lépte már fárad. Megsimít néhol bokrokat, erdőt, lankadó vándort, kócos tekergőt.” Mentovics Éva  Őszköszöntő című  versének első sorai jutottak eszembe, amikor  Napkor főutcáján bársonyos napsütésben felvonultak a testvértelepülésről Kaplonyból érkezett Csőszök a kaplonyi fúvósok kíséretében. A menetet az Igrice néptáncegyüttesbe beolvadt Napkori Mártogatós táncosai vezették.

Családias hangulatba köszöntötték az őszt Napkoron.  Az esemény fényét emelte, hogy Napkor testvér településéről Kaplonyból népes néptánccsoport és az őket kísérő Kaplonyi Fúvósok is eljöttek az őszköszöntőre. Amellett, hogy  baráti beszélgetésekre is sor került kaplonyi táncosok megforgatták a helyieket is.

Ezen a rendezvényen mutatkozott be a helyieknek először az Igrice Néptáncegyüttesbe beolvadt Napkor Mártogatós együttes, akik fergeteges műsorral kápráztatták el a közönséget, igazi táncházi hangulatot teremtve.

A Napkori Nők Társasága csőrögével, a Polgárőr Egyesület lapcsánkával kedveskedett a kellemes, simogató napsütésben. A messziről érkezett vendégeket a Napkori Jósika Miklós Általános Iskola konyhájának szakácsai hamisíthatatlan napkori babgulyással kedveskedtek.

A rendezvény keretében a Napkori Erdőgazdák által fenntartott és nemrég a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei értéktárba bekerült Erdei Iskola Szüreti Értéknap címmel a helyi értékeket mutatta be. A szatellit rendezvény részeként a kicsik és felnőttek nagy örömére kutyás bemutató is várta a résztvevőket.

Olajos Csaba  a napkori őszköszöntő rendezvényen 2017. szeptember 30-án Napkoron. Fotó: keletfoto.hu

A nap fénypontját tagadhatatlanul Olajos Csaba és “őzvadász” madara okozta. Csaba szinte együtt él a Szibériából négy éve vásárolt 6 kilogrammos sassal.  Csaba mint fogalmazott, szinte első látásra szerelem volt, amikor meglátta a madár – akár 350 kilogrammos nyomást kifejtő – karmait.

A Napkori Hagyományőrző Őszköszöntő rendezvényt populáris részét a Lari-trió képviselte, majd a nap zárásaként a Nelson zenekar adott koncertet.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22