Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Női vízilabda szakág indításában nyújt segítséget a magyar bajnoki címvédő, Magyar Kupa- és LEN Kupa-győztes UVSE a nyíregyházi Aqua Sportegyesületnek – jelentették be a sportszervezetek vezetői sajtótájékoztatón pénteken a nyírségi megyeszékhelyen.

Szakács Roland, a nyíregyházi sportegyesület elnöke elmondta: a 2004-ben alakult, az országos utánpótlás-bajnokságban gyermek és serdülő csapatokkal versenyző klub tavasszal – az önkormányzattal közösen – uszodaépítésbe kezd, ezzel párhuzamosan az UVSE segítségével lánycsapatot szeretne létrehozni.

A hatvan játékossal rendelkező Aqua SE története során először megpróbál a területi bajnokságban lánycsapatot indítani a legkisebb, 2007-es és 2008-as korosztályban. A cél, hogy toborzással, valamint az uszoda felépítésével részben megtartsa korosztályos játékosait, illetve később egy saját felnőtt csapatot indítson a bajnokságban – közölte Szakács Roland.

Lovas Péter, az UVSE Vízilabda Sportegyesület elnöke azt mondta, az egyesület közös programokkal, szoros együttműködéssel és szakmai támogatással segíti az új női szakág létrehozását Nyíregyházán.
Az eseményen Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmes vízilabdázó, az UVSE szakmai igazgatója arról beszélt, büszke arra, hogy az egész magyar női mezőnyben az ő egyesületük adja a legtöbb utánpótláskorú játékost, felnőtt szinten pedig idén két csapattal is indulnak a női élvonalban.
A bajnok és kupagyőztes az idei szezonban tovább tudott erősödni, a kupamérkőzések és a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának indulásáig több felkészülési tornán is részt vesz – fogalmazott Benedek Tibor. Hozzátette, az elmúlt időszakban erős külföldi játékosokat igazolt az UVSE, amely továbbra is szeretné a megszokott magas szinten képviselni a magyar női vízilabdát.

“Elég tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy egy újonnan induló női szakágat segíteni tudjunk” – mondta Benedek Tibor.

A sajtótájékoztatót követően vízilabdás közönségtalálkozót szerveztek az érdeklődök számára, amelyen Keszthelyi Rita és Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázók, az UVSE és a magyar válogatott játékosai is részt vettek.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22