Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt kettő év börtönbüntetésre és 551.815 forint vagyonelkobzásra ítélte T. I. vádlottat. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság öt évre felfüggesztette.


Az I. rendű vádlott testvérét, II. rendű T. P. vádlottat folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt a bíróság 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, III. rendű P. M. vádlottat 300.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

I. rendű vádlott a Provident Zrt. területi képviselője volt. A vádlott és testvére, II. rendű vádlott 2014. június 15. és 2015. augusztus 23. között hamis kölcsönszerződéseket kötöttek a zrt-vel más személyek adatainak felhasználásával, amihez III. rendű vádlott is hozzájárult.

I. rendű vádlott a cselekményük leplezése céljából a befizetésekről szóló bizonylatokra a kölcsönszerződésben ügyfélként szereplő személyek névaláírásait ráhamisította, melyeket a Provident Pénzügyi Zrt. sértett részére a befizetések igazolásaként benyújtott.

I. rendű vádlott 37 személy nevében 61 db, II. rendű vádlott pedig 28 személy nevében hamis 44 db kölcsönszerződést kötött.

I. rendű vádlott a fenti módszerrel 943.000 Ft, I. és III. rendű vádlott együttesen 157.000 Ft, míg I. és II. rendű vádlott 5.599.600 Ft kárt okozott a zrt-nek.

Az ítélet III. rendű vádlottal szemben jogerős, I. és II. rendű vádlott vonatkozásában az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.