Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság közös szervezésében tűzoltási gyakorlatot és szolgálati csoportok közötti versenyt szerveztek kedden délelőtt Nyíregyházán, az egykori Vay Ádám laktanya területén.

A tűzoltási gyakorlatot az éves kiképzési terv alapján szervezték meg a kirendeltség és a tűzoltóság vezetői, akik tavaly már hagyományteremtő szándékkal indították el a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság három szolgálati csoportja közötti versenyt, minden szolgálati csoportból egy raj hajtotta végre a feladatokat, vagyis az életmentés és a tűzoltás megszervezése és végrehajtása volt.

A feltételezett helyzetben egy építkezés alatti négyszintes lakóépület második emeleti lakásában tűz ütött ki, gázrobbanás történt, éppen ezért a lépcsőházat nem használhatták a tűzoltók és az épületben egy ember bent rekedt.

A sérült kimentésén túl gondoskodni kellett az épület áramtalanításáról, a gáz kizárásáról, valamint a külső falsíkon az oltósugár megszereléséről és a vízellátásról, amelyet a vízszállítóról biztosítottak az épülettől két tömlőhossznyi távolságról. Az épületbe kihúzós létrán keresztül teljes légzésvédelembe jutottak be a tűzoltók, a gépezetes tolólétrát pedig életmentésre használta a beavatkozó állomány.

A rajoknak a legkevesebb hibaponttal és a leggyorsabb időeredménnyel kellett eloltaniuk a lángokat.

A versenyen Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is részt vett, a feladat végrehajtását a kirendeltség tűzoltósági felügyelője, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, helyettese és a műszaki biztonsági tisztje ellenőrizte, Pócsik Zoltán tű. ezredes megfeleltre értékelte.

A keddi kiélezett szakmai versenyen a C szolgálati csoport beavatkozását értékelték a legjobbnak, így a novemberi tűzoltóbálon ők vehetik át az elismerést a nagyközönség előtt.