Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Bernből jelentik, hogy a Petit Journal azt ajánlja, távolítsák el Londonból az arzenálokat és muníciógyárakat és ez által deklarálják Londont nyílt városnak.

Antant offenzíva keleten

Zürichből táviratozzák: A Corriera jelenti a katonai helyzetről, hogy a flandriai hatalmas mérkőzés arra fog vezetni, hogy az antant keleten is offenzívába kezd.

Lemond az olasz közélelmezési miniszter

Rómából jelentik, hogy az olasz kamarát október 15-re egybehívták. Canepa  közélelmezési miniszter a kamara összeülése előtt lemond állásáról.

Letartóztatott görög miniszterek

Athénből jelentik, hogy Lambrosz és Skuludisz volt minisztereket letartóztatták, mert  vonakodtak megjelenni a parlamenti döntőbíróság elölt.

Wekerle a királyhoz megy

Wekerle Sándor dr. miniszterelnök a legközelebb kihallgatáson jelenik meg a királynál. Politikai körökben úgy tudják, hogy ez a kihallgatás Ugron Gábor és Mezőssy Béla minapi kihallgatásával van összefüggésben.

Az öreg katonák kitüntetése

Bécsből jelentik: A király legfelsőbb parancsot adott ki, mely szerint az 1863-1860. évi évfolyamokban született mindama havidíjas és legénységbeli személyek, akik az ez évi május 21-ón, illetve augusztus 7-én kiadott legfelsőbb parancs alapján szabadságoltattak, de önként visszamaradtak, kivétel nélkül megkapják a vas érdemkeresztet a vitézségi érem szalagján. Az őrmesterek és magasabb rangú altisztek ugyanezt az érmet a koronával kapják meg.

A fölmentések és a képviselők

Fél hivatalosan közlik: Az utóbbi időkben híre járt, hogy a katonai fölmentéseket csak abban az esetben intéznek el kedvezően, ha azt az országgyűlési képviselők útján nyújtják be. Ez által a képviselők folytonos zaklatásnak voltak kitéve. A fölmentések engedélyezésében, mondja a félhivatalos jelentés — ezután is kizárólag az eddig fennállott szabályok vétetnek tekintetbe.

Öngyilkosság a Schwartzer szanatóriumban

Varjas Ede dr. pécsi katonai főtörzsorvos a Schvartzer szanatóriumban fölakasztotta magát. Varjasnak az volt a rögeszméje, hogy a katonaság főbe akarja lövetni és családja ezért vitette szanatóriumba.

Eljegyzés. Kaplanekk Hugó tengerész kapitány eljegyezte Szabó Nussyt, Szabó András leányát Nyíregyházáról.

A harapós kutya. Kiss Miklósné őri lakos ez év májusában a kertjében dolgozgatott. amikor a nyitott kapun futott a kertbe egy kutya és egyenesen nekirohant Kissnének, akinek a jobb lábfején oly súlyos harapást ejtett, hogy az asszony hetekig feküdi utána. Kiss Miklósné aztán följelentést tett a kutya tulajdonosa, Barta Péterné őri szülésznő ellen, akit az ügyészség gondatlanságból okozott testi sértés vétsége miatt vád alá helyezeti. A tárgyaláson, amelyen Böhm Ignác dr. véd te a vádlottat bűnösnek mondották ki a szülésznőt és ötven korona fő és 10 korona mellékbüntetésre ítélték, egyben kötelezték, hogy Kiss Miklósnénak 300 korona kártérítést fizessen. Egy az elítélt, mint védője fellebbeztek az elitélt ellen.

Tolvaj cselédlányok. Megírtuk tegnap, hogy egy fiatalkorú cselédleány ezer koronát lopott Jakabovits Jenő szeszkereskedőtől. A cselédleányt Gönczy János detektív és Marasuk Péter polgári biztos a népkertben elfogták és meg is találták nála a lopott pénzt ötven korona híjával. A leány ellen megindították az eljárást. Ugyancsak a rendőrség kezére került a napokban Retkó Juliánna 22 éves cselédleány, aki Nagy Pálné kótaji lakostól ellopott több ruhaneműt.

Amerikai szenzációja a Városi Színház Mozgónak. Az első új produkció. Hétfőn és kedden: Florenze öt hibája. Egy ragyogó szépségű amerikai társaságbeli leány életének néhány epizódját látjuk: mint vetkőzi le néhány rossz tulajdonságát, a gőgöt, az irigységet, az állhatatosságot, a pazarlást és féltékenységet. Az eseménydús cselekmény során nem egy szenzáció ejti bámulatba a nézőt. A főszerepet Florence la Badie, a legbájosabb amerikai színésznő játsza.

A maharadzsa gyöngye. A Diadal mozgó e címmel a Nordisk cég Diadal sorozatának egy új példányát mutatta be, mely sajnos, a háborús viszonyok miatt színezve nem volt előállítható, de e nélkül is teljes illúziót ébreszt. A kísérő műsorból kiemelendő a Háborús híradó legutóbbi példánya, amelyen királyunk a Mária Terézia rend új lovagjai körében látható. A vígságról Tedy Heidemann gondoskodik a Szerelmi mámor című 2 felvonásos bohózatban.

Számos női betegségnél és idegbajnál a természetes Ferenc József keserűvíz, ez az egyszerű háziszer, szaporítja a bélkiürülések számát, már kis mennyiségben biztosan előmozdítja az emésztést, meggyorsítja az anyagcserét, fokozza az étvágyat, s még hosszabb ideig tartó használat esetén sem jár semmiféle kellemetlen mellékhatással. Schauta tanár, udvari tanácsos, a bécsi szülészeti klinika igazgatója egy nyilatkozatában kijelenti, hogy a Ferenc József víz a gyakorlatban mindig kitűnően beválik.

Értesítem üzletfeleimet, hogy Papp Antal úrral társultam.

Ingatlan közvetítés. Mezőgazdasági gépeket veszünk és szakszerűen javított állapotban jutányos áron eladunk. Elvállalunk mindenféle mezőgazdasági gépek javítását szavatosság mellett. Raktár és gépműhely Buza-tér 1. a városi mérleg mellett.

Tisztelettel   Csillag Mihály

Őszi szezoncikkek

nemez kalapok, keztyük, bélelt bőrkeztyük és az összes hadfelszerelési cikkek:

gyorsfőző, kulacs, térképtáska, poharak és evőeszközök stb.  Thermosok, compass, hadi zsebkés stb. Toillette cikkek:   Szappanok, kefék, szájvizek, önborotváló gillett készülék.  Utazó készletek és manicüre casetták, utazó bőröndök, ládák és kosarak.  Hadi revolverek és táskák, patronok, sarkantyúk, lovagló botok, nyeregfelszerelések, zabola stb.

RUZSONYI PÁL müiparáru és sportüzletében

Nyíregyházán, Luthier-utca 3. Telefonszám. 178.

Kép: Alamy

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22