Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék 2017. október 9-én tartott tárgyalást a 2007-ben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének ügyében.
A vádirat szerint D. Lajos vádlott a sértett hölgy debreceni lakásába behatolva, őt feszítővassal többször fejen, arcon ütötte, majd a sértettre ráült, és nyakát leszorítva olyan gégesérülést okozott, amely Balla Irma  azonnali halálához vezetett.


A törvényszék a tárgyaláson tanúként hallgatta meg azokat a munkásokat, akik Balla Irma sértett lakóházának közvetlen szomszédságában egy építkezésen dolgoztak. A tanúk elmondták, hogy velük együtt dolgozott a vádlott is néhány napig. A vádlott is elismerte, hogy a tanúkkal együtt dolgozott az építkezésen. A tanúk beszámoltak arról is, hogy többször látták a sértettet a saját udvarán. A tárgyalás újabb tanúk és szakértők meghallgatásával december 15-én folytatódik a törvényszéken.

10 éve történt

Balla Irmát 2007 április 6-án különös kegyetlenséggel, saját otthonában ölték meg, a gyilkos ágyában fojtotta meg a fideszes képviselőnőt. Az asszony holttestére fia talált rá, ő értesítette a rendőrséget is.

A nyomozóhatóság Balla Irma fiát, Schönstein Sándort  vádolta meg anyja meggyilkolásával,  emiatt 23 hónapot fogságban töltött.

2010 májusában nem jogerősen 12 év fegyházra ítélték az áldozat fiát – a Debreceni Ítélőtábla 2011 márciusában azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet, később pedig újrakezdték a tárgyalást, mivel az első bírósági eljárásba több hiba is csúszott a Debreceni Ítélőtábla szerint.

az ügyben eljáró igazságügyi szakértőnek eszébe sem jutott, hogy a gyilkosságot pajszerrel követhették el, amíg meg nem látta a másik gyanúsítottól lefoglalt eszközt.

Pedig a külsérelmi nyomokat vizsgáló orvos szerint ezzel és csak ezzel szerszámmal gyilkolhatott az elkövető. Schönstein Sándort 2011-ben felmentették, ám ártatlanságát akkor még nem ismerték el, az eljáró ügyészség indoklásában a bizonyítékok hiányára hivatkozott.

Balla Irma fia, Schönstein Sándort  akit alaptalanul vádolt meg a vádhatóság. 23 hónapot töltött ártatlanul a börtönben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A D. Lajos vádlott  2015 februárjában vált újra gyanúsítottá, miután a rendőrség nyolc év után új nyomot talált a gyilkossági ügyben: az áldozat takarójáról egy új eljárással is DNS-mintát vettek, a szöveten pedig a családtagok DNS-e mellett megtalálták D. Lajosét is.

Forrás: origo

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt/Balázs Attila