Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszere erősíti azt a társadalmi kohéziót, amely az illegális bevándorlás elleni védekezésben is fontos – mondta a honvédelmi miniszter hétfő reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Simicskó István kitért arra is, hogy az új alapon, területvédelmi elven szerveződő rendszerben hatékonyabban észlelhetik, ha egy területen gyanús emberek jelennek meg, akár terrorista szándékkal.

A honvédelmi miniszter azt mondta: a kormányban azt vállalta, hogy év végéig ezer új tartalékosa lesz a honvédségnek. Már több mint ezren regisztráltak is. A múlt héten Hajdúhadházon háromszáz, majd Hajmáskéren további háromszáz tartalékos katona le is tette esküjét.

Céljuk, hogy 2026-ra a 30 ezres létszámú Magyar Honvédség mögött mintegy 20 ezer tartalékosból erő álljon – szögezte le a miniszter.
Simicskó István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is elmondta: szeretnék, ha Magyarország fontos bázis lenne a tartalékos katonák toborzásában, ezért pályáznak a NATO tartalékos erőinek európai parancsnoksági címére is.

Fotó: keletfoto.hu